Moliile uranide trăiesc în regiunile tropicale și subtropicale din America de Sud, Australia, Africa și Asia. Există un număr de 100 de specii diferite de molii uranide care sunt nevertebrate nocturne, fie zboară doar ziua. Aceste insecte sunt mari, au anvergura aripilor de până la 6-10 cm. Sunt confundate cu fluturii deoarece au aripile impresionante, frumos colorate. Numele lor vine de la familia Uraniidae, din care fac parte.

Majoritatea speciilor de astfel de molii sunt migratoare, formează roiuri mari și se mută mereu în alte zone unde hrana formată din plante este mai abundentă pentru dezvoltarea larvară.

Alcides zodiaca
Alcides zodiaca

Una din speciile comune în Australia este Alcides zodiaca. Trăiește îndeosebi în regiunile cu păduri tropicale din North Queensland. Este o specie diurnă, se hrănește ziua, noaptea stă ascunsă. Hrana sa constă din flori.

Lyssa zampa
Lyssa zampa

Specia Lyssa zampa este răspândită în sud-estul Asiei. Este o molie foarte mare, are aripile de culoare maronie cu dungi gălbui. Anvergura aripilor poate fi de 10-10,6 cm.

Citește și:  Specii de gândaci de plante din familia Miridae
Alcides metaurus
Alcides metaurus

Specia Alcides metaurus trăiește în Australia și este diurnă. Are anvergura aripilor de 8-10 cm și coloritul întunecat, negru, cu benzi roz, găbui, roșiatice. Larva acestui fluture este neagră cu dungi albe și pete roșii pe partea dorsală.

Chrysiridia rhipheus
Chrysiridia rhipheus

În insula Madagascar trăiește molia de apus care are aripile viu colorate. Are denumirea științifică Chrysiridia rhipheus și se remarcă prin cele trei cozi lungi de la aripile posterioare. Anvergura aripilor este de aproximativ 8-10 cm.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.