Exista mai multe specii de pasari care au evoluat foarte bine pentru a se adapta la diferite habitate in care traiesc, tocmai din cauza faptului ca si-au pierdut capacitatea de a zbura. Din grupul lor fac parte strutul, cazuarul, pasarea kiwi, emu, pasari tinamiforme mici, pinguini. Majoritatea pasarilor nezburatoare mari traiesc in Australia si Noua Guinee, iar cele mici tinamiforme sunt raspandite in America Centrala si de Sud. Pinguinii sunt pasari de mare nezburatoare si isi petrec cea mai mare parte a timpului in apa, au aripile de forma unor inotatoarea.

Specii de pasari care nu pot sa zboare:

Strutul, Femela si ouale, Foto: tiernah.com

Cea mai mare pasare din lume este strutul. Are inaltimea corpului de 2,1-2,8 m si greutatea de 100-160 kg. Traieste in Africa dar in prezent este raspandit si in alte parti ale lumii. Are denumirea stiintifica de Struthio camelus si este o specie nemigratoare.

Specia Dromaius novaehollandiae, Foto: wonderfulseaworld.blogspot.roPasari Emu, Foto: wonderfulseaworld.blogspot.ro

Cea mai mare pasare indigena este Emu. Are denumirea stiintifica de Dromaius novaehollandiae si traieste in Australia. Are lungimea corpului de 1,5-1,9 m si greutatea de 30-60 kg. Are cate trei degete foarte mari la picioare.

Nandu (Rhea americana), Foto: animaladay.blogspot.ro

In sudul si sud-estul Americii de Sud traieste pasarea Nandu, care are denumirea stiintifica de Rhea americana. Este o pasare nezburatoare mare, are lungimea corpului de 0,9-1,5 m si greutatea de 15-30 kg.

Citește și:  Pachycephalosaurus wyomingensis, dinozaurul din Cretacicul superior care avea craniul foarte mare
Gainusa cu creasta de pampas, specia Eudromia elegans

Gainusa de pampas cu creasta este o specie de pasare din ordinul Tinamiformes. Are denumirea stiintifica de Eudromia elegans si se aseamana cu gainusa de munte. Are corpul mic, inaltimea de 37-41 cm si greutatea de 400-800 g. Este o specie nemigratoare, sperioasa, se ascunde mereu in padurile, tufisurile si pampasul din arealul sau natural, din sudul Americii de Sud.

Pasarea Casuarius casuarius, Foto: wonderfulseaworld.blogspot.ro

Cazuarul este o specie nemigratoare raspandita in Noua Guinee si nord-estul Australiei. Are denumirea stiintifica de Casuarius casuarius si este o specie vulnerabila, considerata in pericol de disparitie. Are inaltimea corpului de 1,3-1,7 m si greutatea de 17-70 kg.

Pasarea Kiwi

Kiwi este o pasare mica care traieste in regiunile impadurite din Noua Zeelanda. Este o specie nemigratoare, in pericol de disparitie, cunoscuta cu denumirea stiintifica de Apteryx australis. Are inaltimea corpului de 50-65 cm si greutatea de 1,5-4 kg. Se remarca prin lungimea ciocului de 15 cm si picioarele scurte prevazute cu cate patru degete la picioare.

Pasarea Atlantisia rogersi, Foto: vk.com

Cea mai mica pasare nezburatoare este Atlantisia rogersi care traieste doar in insulele Arhipelagului Tristan. Are lungimea corpului de 13-17 cm si greutatea de 37-40 g. Se remarca prin penajul maroniu-ruginiu intunecat, ochii rosii si ciocul negru. Hrana sa consta din seminte, nevertebrate mici, viermi si fructe de padure.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.