In Jurasicul inferior, in urma cu 190 de milioane de ani, pe teritoriul Frantei, a trait crocodilul preistoric Teleosaurus, paleontologul Geoffroy Saint – Hillaire fiind cel care a descoperit fosilele acestui animal in anul 1825.

Cu o lungime a corpului de 3 metri, acesta traia in mare si se hranea cu pesti. Spre deosebire de alti crocodili preistorici, acesta iesea in evidenta prin faptul ca nu avea membrele de lungime egala. Astfel, el detinea o caracteristica intalnita la animalele terestre, deoarece avea membrele posterioare de doua ori mai lungi fata de cele anterioare.

Se presupune ca atunci cand se afla in apa, crocodilul preistoric Teleosaurus tinea membrele anterioare mai scurte aproape de corp, pentru a inota, fapt ce ii permitea sa isi imbunatateasca miscarea corpului in apa. Corpul sau lung era subtire, iar maxilarele erau foarte prelungite.

Teleosaurus

Asemeni crocodililor din zilele noastre, avea narile situate in varful capului, fapt ce sugera ca isi petrecea marea majoritate a timpului in apa. Dentitia era una puternia, astfel, maxilarele sale prelungite erau prevazute cu peste 200 de dinti ascutiti, adaptati foarte bine la prinderea pestilor cu care acesta se hranea.

Citește și:  Dinozaurul Hylaeosaurus descris de paleontologul Gideo Mantell

Avand narile situate in varful botului, crocodilul preistoric Teleosaurus pandea prada, aflandu-se cu tot corpul ascuns in apa. Astfel, victimele sale nu vedeau decat botul deasupra nivelului apei. Atunci cand se apropia de crocodil, prada era insfacata cu rapiditate, acesta fiind un excelent pradator.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.