De obicei, oamenii merg să viziteze oraşele cele mai cunoscute ale lumii. Merg în locuri cu clădiri vechi, cu adevărate bijuterii arhitecturale, locuri în care s-a scris istoria sau locuri în care se pot bucura de un peisaj unic. Există însă locuri mai puţin obişnuite în care oricine e dornic de aventuri poate merge. Vom exemplifica câteva oraşe ciudate ale lumii care pot fi oricând o destinaţie turistică inedită pentru oricine.

Orase neobişnuite din intreaga lume

Longyearbyen – Norvegia

Longyearbyen Norvegia

Lista de oraşe neobişnuite poate începe cu Longyearbyen din Norvegia. Dacă ajungeţi întâmplător în acest oraş artic, nu aveţi voie să muriţi. Adică puteţi muri, însă cu niciun chip nu puteţi fi îngropaţi pe teritoriul oraşului. În acest oraş, de mai bine de 100 de ani nimeni nu a fost îngropat în cimitirul local. Acest lucru este interzis, pentru că temperaturile sunt extrem de scăzute şi cadavrele nu se pot descompune în mod corespunzător.

Povestea a început de la o epidemie de gripă din 1917 care a ajuns în Longyearbyen. De atunci, s-a interzis apariţia de noi morminte în cimitirul orașului pentru a nu se răspândi microbul. Totuşi, niciun turist nu se va duce vreodată în Longyearbyen să rămână pe vecie acolo. Aici se pot face diferite sporturi de iarnă şi alte drumeţii prin munţi, se practică pescuitul la copcă şi călătoriile cu săniile trase de câini.

Elista – Rusia

Elista Rusia

Un alt oraş neobişnuit este Elista din Rusia. Regele este amenințat zi de zi în acest oraș rusesc, pentru că aici este vorba despre șah şi numai despre şah. Pasionaţii sportului minţii pot juca un joc pe tabla de șah enormă pictată pe un teren în piața orașului sau la Șah City, un complex imens, care a gazduit Olimpiada de Șah din 1998. Cei mai mari şahişti ai lumii au trecut cel puţin odată prin Elista, capitala Republici Kalmikya. Întâmplător, oraşul este şi singura regiune exclusiv budistă din Europa, dat fiind că el, practic, se află în Rusia. Complexul de șah Elista include şi un muzeu excepţional de artă budistă care merită văzut.

Oraşul Slab – California

Slab City CA

Un alt oraş special se regăseşte în adâncul deşertului californian. Un oraş fără legi în care oamenii nu au apă curentă, dar care ţin concerte şi crează instalaţii artistice unice pe planetă. Oraşul Slab din California este aşezat pe locul unei foste cazarme din al Doilea Război Mondial în apropierea Mării Salton. Ştii că ai ajuns aici când dai de Muntele Salvării, o instalaţie artistică realizată de artistul Leonard Knight. Un deluşor plin de culoare, inimi şi cruci pe care stă scris „Spune-i lui Iisus să îţi ierte păcatele”.

slab city

Chiar dacă nu au apă curentă, localnicii au un bar de noapte în aer liber numit „Range” condus de un rezident din partea locului. Aici, se ţin spectacole de muzică live în fiecare sâmbătă seara. Locul atrage o mulţime de turişti care vin cu rulotele, oameni care vor să trăiască ceva ieşit din limitele cotidiene.

Sheffield – Australia

Sheffield Australia

Un alt oraş este Sheffield din Australia care are o poveste interesantă pentru cei care îi trec graniţele. În anii 80, localnicii au format o asociaţie de turism şi au lansat o campanie de picturi murale, o strategie pentru a revitaliza oraşul şi a atrage turişti. În prezent, în tot oraşul, există mai mult de 60 de picturi murale de mari dimensiuni care descriu scene istorice, precum și studiouri de artă deschise pentru public și, din 2003, există un Festival Internațional de Artă Murală. Aproximativ 200.000 de oameni vizitează anual oraşul tasmanian auto-proclamat „galerie de artă în aer liber” care are mai puţin de 1.000 de locuitori.

Setenil de las Bodegas – Spania

Setenil de las Bodegas Spania

O altă recomandare neobişnuită este Setenil de las Bodegas, un oraş din Spania. Acest mic oraș spaniol, aflat de-a lungul râului Trejo, din Cadiz, are o dublă identitate: mulți rezidenți din jumătatea inferioară a oraşului continuă să trăiască în nişte peşteri construite într-un defileu. Formațiunile de rocă mari ies în afară pe unele străzi, oferind umbră clienţilor de la mese, în timpul lunilor de vară sufocante. Restaurantele şi cafenelele de aici folosesc în meniurile lor specialităţi de cârnaţi cu ingrediente ​​cultivate pe plan local, cu migdale și măsline.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.