Abomey este un oraș din Benin, fostă capitală a vechiului regat din Dahomey. Palatele regale din Abomey sunt un grup de structuri de pământ construit de triburile Fon între mijlocul secolului al XVII-lea și secolul al IX-lea. Acestea sunt unele dintre cele mai faimoase și mai importante site-uri istorice tradiționale din Africa de Vest.

Palatele fac parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. În inima oraşului Abomey sunt aceste 12 palate răspândite peste 40 de hectare. Fiecare palat are un design distinct în funcţie capriciile regilor care au locuit în ele.

Palatul Regal din Abomey
Palatele Regale din Abomey

Orașul a fost înconjurat de un zid de pământ, cu o circumferință estimată la șase mile potrivit Encyclopædiei Britannica, străpuns de şase porţi şi protejat de un şant de cinci metri adâncime umplut cu o creștere densă de salcâmi, o tehnică de aparare folosită cel mai des în cetăți africane din Vest. În interiorul cetăţii, satele erau separate în nişte crânguri, mai multe palate regale, o piaţă şi un scuar mare cu barăci.

Royal Palace Abomey
Royal Palace Abomey

În noiembrie 1892, Behanzin, ultimul rege independent domnitoar de Dahomey, a fost învins de forțele coloniale franceze, care au dat foc oraşului Abomey și au fugit spre nord. Administrația colonială franceză reconstruit orașul și l-au legat de coastă printr-o cale ferată. Din 1993, 50 din cele 56 de basoreliefurile care decorează pereţii palatului Regelui Glèlè (acum numită „Salle des Bijoux „) au fost amplasate și înlocuite pe structura reconstruită. Basoreliefurile înfăţişează scene din istoria poporului Fon.

intrare Muzeul de Istorie Abomey
intrare Muzeul de Istorie Abomey

Muzeul de Istorie Abomey este găzduit într-o clădire construită pe o suprafață de 5 hectare care a fost înființat în 1943 de către administrația colonială franceză. Muzeul are 1.050 de exponate, cele mai multe dintre acestea provin de la regii care au domnit peste Danhomè. Astăzi, orașul este încă popular pentru turiști și este un remarcabil un centru de meșteșuguri tradiţionale locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.