Abu Dhabi este capitala Emiratelor Arabe Unite şi al doilea oraş ca mărime din ţara cu deschidere la Golful Persic. Aici se află una dintre cele mai mari rezerve de petrol din lume, mai exact o treime din întreaga cantitate de tiţei a planetei. Despre Abu-Dhabi se spune că este cel mai modern oraş din lume cu o arhitectură impresionantă a clădirilor şi a zgârie-norilor.

Oraşul se învecinează cu oazele de la Liwa, unde sunt unele dintre cele mai mari dune de nisip şi cu vechea oază Al Ain. Grădinile şi bulevardele oraşului luminate noaptea oferă o experienţă unică turiştilor care ajung la Abu Dhabi. Printre atracţiile turistice mai se află Marea Moschee Sheikh Zayed considerată cea de-a treia din lume ca marime. Aici se află cel mai mare covor din lume confectionat în Iran şi cel mai mare candelabru cu cristale Swarowski. Moscheea are o capacitate de 41.000 de oameni şi poate fi vizitată zilnic.

Sheikh Zayed
Sheikh Zayed

Turiştii pot face safari în deşert. Dunele de nisip la apus oferă panorame uimitoare. Tot în Abu Dhabi se află cel mai mare parc tematic din lume, Ferrari World. Parcul are o suprafaţă de 86.000 metri pătraţi şi se află pe insula Yas a oraşului Abu Dhabi. Principala atracţie a parcului tematic Ferrari World este cel mai rapid roller coaster din lume: Formula Rossa. Turiştii pot vizita şi Palatul Emiratelor un loc extravagant şi impresionant.

Citește și:  Aalst - Belgia: Orașe de vizitat
Formula Rossa
Formula Rossa

În apropiere de oraş se poate vizta Arabian Wildlife Park, Grădina zoologică şi Al Ain Oasis. Pentru cei care doresc să facă cumpăraturi pot lua la rând imensele magazine de tip mall: Abu Dhabi Mall, Al Wahda Mall sau Al Raha Mall. Diferite agenţii locale de turism oferă vizitatorilor excursii zilnice în cele mai bune locuri de pescuit din Golful Persic, programe dedicate special amatorilor de sporturi pe apă.

Al Ain Oasis
Al Ain Oasis
Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.