Orașul luxului, al petrolului și al turismului internațional, Abu Dhabi este capitala Emiratelor Arabe Unite și o destinație turistică deosebită. Aici, opulența este la ea acasă. Spre deosebire de orașele europene cele mai renumite, Abu Dhabi este un loc ce vibrează de viață și viitor. Dacă în principalele orașe europene rata natalității este în continuă descreștere, în Abu Dhabi este în continuă creștere. Se preconizează că până în 2030, populația va depăși numărul de 3.000.000 locuitori.

Abu Dhabi

Abu Dhabi este centrul turistic al Emiratelor Arabe Unite. Numele i se trage de la o povestioară înduioșătoare: o vânătoare de gazele s-a dovedit o încercare pe viață și pe moarte pentru un vânător arab. Atras de un astfel de exemplar, vânătorul s-a aventurat în locuri necunoscute, aride și periculoase pentru viața lui. Totuși, la capătul aventurii a descoperit un loc ce dispunea de un puț care i-a și salvat viața. Acolo, vânătorul a întemeiat o așezare – Abu Dhabi. Numele a fost folosit pentru prima oară la începutul secolului al XVIII-lea.

Deși are în spate un trecut foarte îndepărtat, orașul Abu Dhabi preferă să promoveze în special istoria sa modernă în cadrul căreia o confederație de triburi obișnuiau să trăiască din creșterea animalelor și din pescuit. Reprezentative erau comerțul cu perle, curmale și cămile. Totuși, de curând, începând cu anul 1960, orașul Abu Dhabi a înflorit, datorită descoperirii unui zăcământ de petrol impresionant, ale cărui rezerve promit să dureze măcar până în anul 2110.

Abu Dhabi11

Bogăția este, deci, cuvântul de ordine în Abu Dhabi. Astfel sunt explicabile seriile de clădiri impunătoare, unice în lume prin lux și opulență. Pe fondul descoperirii zăcămintelor de petrol, viața politică și aspectul orașului Abu Dhabi s-au transformat radical. La putere a venit fratele șeicului, susținut de britanici, iar orașul a cunoscut o dezvoltare fulminantă, de la sat de colibe și case din chirpici, în oraș modern cu unele clădiri de o rară frumusețe – hoteluri, case, ambasade și sedii comerciale. La ora actuală, Abu Dhabi este unul dintre cele mai moderne destinații turistice ale lumii.

Nucleul orașului îl reprezintă o insulă în formă de pană, a cărei legătură cu țărmul se face prin prisma podurilor Maqta și Musaffah. Centrul orașului Abu Dhabi se află dispus chiar în partea largă a insulei și dispune de obiective turistice faimoase, printre care faleza Corniche și bulevardul aeroportului dintre cele două poduri majore.

Abu Dhabi111

Orașul Abu Dhabi este recunoscut, mai ales, datorită numeroaselor sale moschei. Majoritatea turiștilor vin în Abu Dhabi atrași de farmecul și de misterul unora dintre cele mai cunoscute moschei ale Emiratelor Arabe Unite. Moscheea principală se cheamă Sheikh Zayed și este a șasea cea mai mare moschee din lume. Accesul turiștilor care nu sunt musulmani este permis doar în unele zile ale săptămânii. I se spune, pe scurt, Marea Moschee și este toată îmbrăcată în marmură din Italia și Macedonia. Pe dinafară, este încărcată de ornamente ce dau senzația unei dantelării, iar la interior dispune de o serie de covoare, candelabre, arcade și cristale la dimensiuni exagerate. Coloanele exterioare ale moscheii sunt îmbrăcate la capete în aur, iar culorile care predomină sunt albul și galbenul, pe cât de simple, pe atât de impresionante. Interiorul este cufundat în aur și cristale.

Citește și:  Manastirea Marea Meteora: Obiective turistice Grecia - Kalambaka

Un alt obiectiv turistic major al orașului Abu Dhabi este celebra faleză, mai sus amintită, Corniche. Este amenajată sub forma unei promenade foarte lungi, ce face legătura între mallul Marina Shopping Center și portul Mina Zayed. De-a lungul său au fost amenajate numeroase plaje ce atrag turiștii precum magnetul. Nisipul auriu și apa azurie sunt principalele atracții, mai ales că se oferă posibilitatea practicării sporturilor de apă pe întinsul lor. Printre plaje sunt strecurate și numeroase amfiteatre micuțe, unde se pun în scenă piese de teatru ori se susțin reprezentații de dans. În spatele falezei Corniche se află celebrele turnuri din centrul orașului Abu Dhabi, iar momentul ideal pentru o plimbare romantică este cel de la amurg.

Abu Dhabi1111

Catargul din Abu Dhabi este un alt obiectiv turistic deosebit. Se află vizavi de mallul Marina Shopping Center și măsoară 123 de metri înălțime, ceea ce îl plasează între cele mai înalte din lume.

Sunt de vizitat și foarte multe insule fermecătoare: Saadiyat – cea mai cunoscută și care dispune de aspectul unui paradis cultural, insulele Yas, Lulu și Reem.

La fel de celebru este și parcul Khalifa, în apropierea Marii Moschei. A costat 50 de milioane de lire sterline și include un muzeu, un acvariu enorm, grădini botanice și spații de joacă.

Orașul Abu Dhabi este o experiență inedită pentru turiștii pasionați de locuri unice, dar și cu dare de mână. Cazarea, mesele și shoppingul în celebrele malluri Abu Dhabi, Marina, Al Wahda și Khalidiya presupun buget destul de generos.

Abu Dhabi11111

Cele mai accesibile restaurante sunt cele indiene și chinezești, precum și lanțurile de fast food. Mâncarea la hotel este scumpă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.