Addis Ababa este capitala Etiopiei. Acesta este cel mai mare oraş din Etiopia ce are statut de oraș dar și de stat. Addis Ababa este sediul central al Comisiei Economice a Națiunilor Unite pentru Africa și Uniunii Africane.

Addis Ababa 1
Addis Ababa

Turiştii pot alege să facă o vizită la Muzeul Național etiopian la Addis Ababa unde se află scheletul fosilizat și o replica a hominidului Lucy, cunoscut în Etiopia ca Dinkinesh. Meskel Square este una dintre frumoase pieţe din oraș și este locul unde se ţine anual sărbătoarea Meskel, la sfârșitul lunii septembrie. Mii de pelerini ai Bisericilor Ortodoxe Etiopiene și ai Bisericile Ortodoxe din Eritreea vin să sărbătorească descoperirea Sfintei Cruci de către Regina Elena în secolul al VI-lea.

Tot în oraş, turiştii pot vizita: Biblioteca Națională Etiopiană, Muzeul Etnologic etiopian, Muzeul Addis Abeba, Muzeul de Istorie Naturală, Muzeul Etiopian al Căilor Ferate și Muzeul Național al Poştei. Clădiri notabile sunt şi Catedrala St. George – fondată în 1896 unde se află şi un muzeu, Catedrala Sf. Treime – o dată cea mai mare Catedrala Ortodoxă din Etiopia și locul mormântului Sylviei Pankhurst, precum și locul de înmormântare al împăratului Haile Selassie și familiei sale. Există, de asemenea, un vechi palat imperial Menelik, care este în prezent sediul oficial al guvernului.

Citește și:  Petra - Iordania: Orașe de vizitat
FikirHager
FikirHager

Teatrul FikirHager este cel mai vechi teatru din Etiopia şi este situat în cartierul Piazza. Lângă Catedrala Sfânta Treime este clădirea Parlamentului, construită în timpul domniei împăratului Haile Selassie cu un turn cu ceas impresionant. În districtul Mercato, care se întâmplă să fie cea mai mare piață deschisă în Africa, se află Moscheea Grand Anwar, cea mai mare moschee din Etiopia construită în timpul ocupației italiene. Printre zonele importante ale orașului se numără piața mare Mercato, Hipodromul Jan Meda, Bihere Tsige Recreation Centre și o gară de cale ferată către Djibouti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.