Afandou este un sat și fostă municipalitate pe insula Rhodos în Dodecanese, Grecia. Acesta este situat pe coasta de est a insulei Rodos, la sud de stațiunea Faliraki. Singurele alte orașe din regiune sunt satul pitoresc de Archipoli și stațiunea Kolympia. Afantou găzduiește, de asemenea, singurul teren de golf de pe insulă, Afantou-Golf, care este în apropiere uneia dintre cele mai lungi plaje de pe insulă.

baruri din Afandou
baruri din Afandou

Satul Afandou are ieşire la malul mării, unde toate hotelurile şi casele de vacanţă au parte de priveliști spectaculoase spre Golful Afantou. Aici se poate lua masa la tavernele de pește și cafenele cu terase. Oaspeții se pot relaxa la centre de wellness, pot înota în piscine în aer liber sau la plajă. Din Afantou se poate ajunge la Rhodos care se află la o distanţă de 18 km.

Biserica oraşului este situată nu departe de piața principală din Afantou, pereţii sunt decoraţi cu minunate fresce. Acoperişul din ţigle de teracotă face un contrast puternic cu albul strălucitor al perețiilor exteriori.

Citește și:  Insula Rodos, pământul visurilor cu ochii deschişi
plaje limpezi din Afandou
plaje limpezi din Afandou

Afandou are o plajă fantastică, cu ape limpezi ale Mării Mediterane unde se pot face plimbări pe țărmurile sale. Plajele sunt acoperite cu pietriș şi au ape sigure pentru înot. Există șezlonguri pentru închiriere pe anumite secțiuni de plajă. La malul mării turiştii se pot relaxa la cafenele aflate de-a lungul plajei, pot lua masa la restaurantele de pește aflate la capătul sudic al oraşului.

Trenuleţul din satul Afandou se oprește de-a lungul promenadei şi este foarte des utilizat de către turişti ca un mod ieftin de a ajunge la plajă. Călătoria cu minunatul trenuleţ începe și se termină la piața principală a satului, lângă turnul Bisericii. Călătoria durează aproximativ 40 de minute și poate transporta turiştii din centru la plajă şi pe faleză. Afandou dispune de cazare în mini hoteluri şi pensiuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.