Poate parea incredibil insa un urs grizzly chiar a fost domesticit de un om. Cu siguranta va veti gandi ca imaginile sunt trucate, insa in realitate sunt reale iar aceasta poveste frumoasa dintre un om si un animal salbatic atat de fioros este prezentata in cele ce urmeaza.

Pietenia lor este cu adevarta minunata si in acelasi timp incredibila
Pietenia lor este cu adevarat minunata si in acelasi timp incredibila
Brutus si Cassey Andderson
Brutus si Cassey Andderson

Brutus este numele acestui urs grizzly si s-a nascut in anul 2002, in luna ianuarie. El traieste in captivitate la Sanctuarul Educational de Salvare a Ursilor Grizzly care se afla in Montana. Aceasta institutie a fost fondata de Cassey Andderson, un naturalist mare iubitor de animale. Se spune ca un urs care a fost nascut si crescut in captivitate nu-si manifesta instinctul de a se feri de oameni, cum fac cei din salbaticie. Chiar asa este, el nu mai este pregatit pentru a supravietui in mediul natural, iar posibilitatea de a fi imblanzit creste.

Brutus cand era doar un pui
Brutus cand era doar un pui
Cassey Andderson se joaca cu ursul Brutus
Cassey Andderson se joaca cu ursul Brutus
Brutus se balaceste in apa unui rau in rezervatia unde traieste
Brutus se balaceste in apa unui rau in rezervatia unde traieste
Ursul Brutus se joaca tolanit in iarba cu prietenul sau
Ursul Brutus se joaca tolanit in iarba cu prietenul sau

Brutus a devenit cel mai bun prieten al lui Cassey Andderson si al membrilor familiei acestuia. El a fost chiar la nunta acestuia si considerat cavaler de onoare (vezi foto). De mic a fost crescut de Cassey Andderson si astfel in prezent este un animal masiv, are inaltimea de 2,4 m si greutatea in jur de 362 kg. Chiar si din fotografii se poate observa atasamentul dintre urs si membrii familiei, el este primit in casa si chiar lasat sa manance la masa cu ei.

Citește și:  Ammosaurus sau reptila de nisip făcea parte din categoria dinozaurilor cu picioare de șopârlă

Astfel de animale sunt foarte mari si considerate in salbaticie extrem de periculoase. Un lucru care poate nu se stie despre ele, este ca sunt foarte inteligente. Aceasta este parerea lui Cassey Andderson care spune ca astfel de ursi sunt constienti de puterea lor si au inteligenta necesara sa se comporte atent, daca vor, cum este cazul lui Brutus.

Brutus la nunta prietenului sau Cassey Andderson, Foto: diply.com
Brutus la nunta prietenului sau Cassey Andderson, Foto: diply.com

Prin aceasta prietenie, dintre un urs si un om, Cassey Andderson incearca sa schimbe parerea negativa a oamenilor despre astfel de animale, care sunt privite ca fiind agresive si insetate de sange. In realitate ursii chiar si in salbaticie se tem de oameni, ei vor sa fie lasati in pace, iar cand devin periculosi cu siguranta isi apara teritoriul, puii sau se simt amenintati.

Video – Ursul Brutus:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.