Akita este capitala Prefecturii Akita din Japonia. Regiunea de azi din care face parte oraşul Akita a fost o parte din vechea provincie Dewa, regiune locuită de mii de ani. Ruinele Jizōden din interiorul orașului sunt un sit arheologic important cu artefacte din perioada paleoliticului japonez, din perioadele Jomon și Yayoi. În timpul perioadei Nara, instanța Yamato a construit Castelul Akita în anul 733 pentru a aduce triburile locale Emishi sub controlul său. Regiunea a fost condusă de o succesiune de clanuri de samurai în perioada Sengoku, înainte de a ajunge sub controlul clanului Satake de Kubota în timpul perioadei Edo.

Castelul Kubota
Castelul Kubota

Printre obiectivele turistice locale se numără situl Castelului Kubota care se află în Parcul Senshu. Acesta conține un mic muzeu de istorie, iar poarta din față a castelului a fost reconstruită în 2001. Din anul 2006, Castelul Kubota este listat ca unul dintre cele „100 cele mai frumoase castele din Japonia” de către Fundația Castelelor Japoneze. Situl conține Muzeul de Istorie Satake, dedicat istoriei clanului Satake și fosta Casa Kurosawa, o casă din perioadă samurailor Edo.

Citește și:  Genova, minunat mix de senzații
Castelul Akita
Castelul Akita

Turiştii pot vizita şi Castelul Akita care se află în Parcul Takashimizu. Castelul a fost înconjurat de ziduri de lut și a avut porți la fiecare punct cardinal al oraşului. Săpăturile arheologice au descoperit temeliile cazarmei, clădirile oficiale ale guvernului din provincia Dewa, precum și țigle ceramice, plăci din lemn Tally și documente pe suport lăcuit de hârtie, obiecte care se găsesc astăzi în muzeu.

Akita Kanto Festival
Akita Kanto Festival

Aici are loc anual Akita Kanto Festival. Acest festival de vară are o istorie veche de 350 ani. În timpul acestui festival, participanții îşi menţin echilibrul pe nişte stâlpi de 15 metri, cu 230 de felinare pe bărbiile lor. Cascadoriile Kanto au loc în Senshu Park în timpul zilei. Evenimentul are loc, vara între 3 și 6 august.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.