Familia Ammotrechidae cuprinde o varietate de aproximativ 72 de specii de ammotrechizi – specii de arahnide care traiesc in Insulele Caraibe si in regiunile cele mai calde ale Americii de Nord, Centrale si de Sud. Isi fac casuta in bustenii de copaci culcati la pamant, aflati in stare de putrefactie si au un colorit predominant in nuante maronii.

Arahnidele sunt vietuitoare terestre care descind din cheliceratele acvatice care la randul lor fac parte din grupul artropodelor ce cuprind si diferite specii de insecte, crustacee si miriapode. Majoritatea arahnidelor sunt carnivore, digestia lor se face in afara corpului, prada este lichefiata inainte de a fi inghitita.

Aceste specii difera prin lungimea corpului, ce poate fi cuprins intre 0,4-2 cm. Se remarca prin membrele din spate mai inguste, iar cele din fata fara clesti, dar si prin capul mare cu marginea anterioara rotunjita.

O mare parte dintre specii isi petrec timpul sapand in timpul zilei in sol, iar altele sunt active doar pe timpul noptii, sunt specii nocturne. Speciile mai mici au obiceiul sa stea mai mult ascunse in galerii sapate de alte insecte care rod lemnul, sau in tunelurile termitelor. Altele mai mari ataca tot felul de vietuitoare din grupa artropodelor.

Citește și:  Specii de libelule-săgeată, descoperă totul despre ele

La femele inmultirea se face prin oua, fiecare depune pe durata vietii sale un numar de 20-150 de oua sub forma unor gramezi.

Una dintre speciile de ammotrechizi se numeste Ammotrechella Stimpsoni si traieste in anumite regiuni din America de Nord, dar mai ales in Florida. Sta ascunsa in scoarta putreda a copacilor sau in galerii de termite. Aceasta specie face parte din ordinul Solifugae.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.