Ankara este un punct important al regiunii Anatolia, fiind așezată în centrul acesteia. Capitala Turciei moderne este încărcată de istorie și tradiții și are un specific oriental. Cunoscută sub numele de Angora până în anii 30, înainte de a deveni capitala țării a fost celebră pentru lâna caprelor sale (mohair), pisicile și iepurii de Angora.

Despre oraș se spune că este un muzeu în aer liber unde la tot pasul întâlnești ruine ale vechilor castele și construcții cu arhitectură diversă din perioadele greacă, romană și bizantină. Turiștii găsesc în Ankara obiective turistice interesante: clădiri istorice, muzee, situri arheologice, magazine, restaurante și hoteluri.

Ulus Ankara
Ulus

Ulus – orașul vechi, așezat pe două dealuri, este bine conservat și reprezintă partea cea mai frumoasă a zonei. Aici se găsesc străduțe înguste, case istorice vechi, magazine de antichități și piețe. Castelul Ankarei oferă o priveliște splendidă iar fortăreața Kale străjuiește orașul de secole. Ruinele băilor romane, Templul lui Augustus, moscheea lui Haci Bayram, Muzeul arheologic sunt doar câteva din punctele de interes ale Ankarei.

Citește și:  Cum poți să te distrezi noaptea în diferite orașe ale lumii
Castelul din Ankara
Castelul din Ankara

Cel mai important monument al orașului este Mausoleul lui Atatürk-Anıtkabir amenajat pe o suprafață considerabilă. Turiștii pot face cumpărături pe Strada Țesătorilor, în multele bazaruri care vând de la bijuterii până la fructe uscate sau în noile mall-uri unde se comercializează o varietate de produse.

Atatürk-Anıtkabir
Atatürk-Anıtkabir

Bucătăria turcească este savuroasă iar preparatele faimoase precum baclavaua, eclerele și cataiful, fac deliciul vizitatorilor orașului. Ambalat în cutii frumoase, foarte căutat este și rahatul cu diferite fructe și arome, fistic, migdale, lămâie, nucă sau caise.

baclava

Ankara dispune de numeroase parcuri și amenajări în aer liber, bine întreținute și construite în primi anii de la înființarea Republicii Turce. Ca în toate marile orașe ale Turciei, fotbalul este cel mai popular sport. Planificarea vacanțelor trebuie făcută ținând cont de clima continentală, cu temperaturi ridicate vara și ierni geroase.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.