Ansamblul Urban str. Gheorghe Lazăr din Orăștie se remarcă prin frumusețea sa arhitecturală și prin valoarea sa culturală și istorică. Situat în inima orașului, acest ansamblu urban este o adevărată comoară ce își așteaptă descoperirea de către turiști și pasionați de istorie.

Strada Gheorghe Lazăr este una dintre cele mai vechi și pitorești străzi din Orăștie, iar ansamblul urban ce îi poartă numele este o reprezentare fidelă a bogăției istorice și culturale a orașului.

imagine-din-ansamblul-urban-str-gheorghe-lazar-din-orastie-judetul-hunedoara.jpg

Unul dintre punctele de atracție ale Ansamblului Urban str. Gheorghe Lazăr este Casa Memorială Gheorghe Lazăr, dedicată marelui pedagog și cărturar român. Această casă păstrează amintirea și opera marelui cărturar, oferind vizitatorilor o incursiune în viața și activitatea sa remarcabilă.

Pe lângă Casa Memorială, ansamblul urban include și alte clădiri istorice, precum Biserica Sfântul Gheorghe, ce impresionează prin arhitectura sa impunătoare și prin valorile sale religioase și culturale.

ansamblul-urban-str-gheorghe-lazar-din-orastie-judetul-hunedoara.jpg

Cu străzi înguste pline de istorie, clădiri vechi ce își povestesc legenda, și o atmosferă autentică, Ansamblul Urban str. Gheorghe Lazăr din Orăștie reprezintă un loc ce te invită să te întorci în timp și să descoperi tainele și secretele istorice ale orașului Orăștie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.