Dupa cum sugereaza si numele, fosilele dinozaurului Argentinosaurus au fost descoperite pe teritoriul ocupat astazi de Argentina. Descoperite in anul 1993, de catre paleontologul Jose Bonaparte si Caria, aceste fosile au permis cunoasterea acestei creaturi preistorice, care a trait in Cretacicul inferior si a disparut in urma cu 95 de milioane de ani.

Era un sauropod de mari dimensiuni, fiind un animal erbivor gigantic, care prefera sa traiasca in zonele impadurite. De asemenea, era un dinozaur de dimensiuni uriase, specific Americii de Sud.

Cu siguranta, dinozaurul Argentinosaurus isi merita locul de cinste printre cei mai grei si mai mari dinozauri care au existat vreodata. Corpul sau masura in lungime 40 de metri si avea o greutate cuprinsa intre 80 – 100 de tone. Cu toate acestea, greutatea sa a fost redusa de camerele de aer existente in oase.

Argentinosaurus

Desi avea dimensiuni gigantice, oul din care evolua era foarte mic, fiind nevoit sa creasca foarte mult pana ajungea la maturitate. Spre deosebire de dimensiunile mari ale corpului, avea un cap foarte mic, insa un gat extrem de lung. Coada era de asemenea lunga, insa nu o tara pe sol, ci o tinea in sus, in pozitie orizontala, in prelungirea spatelui.

Citește și:  Ciuful pitic (Otus scops), o pasăre de pradă

Pentru a se deplasa si pentru a-si mentine greutatea mare a corpului, dinozaurul Argentinosaurus se putea folosi de toate cele patru membre, sprijinindu-si corpul pe picioarele sale mari, care se asemanau cu cele ale unui elefant. Conform descoperirilor, aceasta creatura preistorica este unul dintre cei mai mari dinozauri care au existat vreodata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.