Arhipelagul Buccaneer se întinde pe o suprafaţă de 50 de kilometri pătraţi în largul coastei de vest a Australiei, în regiunea Kimberly, aproape de oraşul Derby. Cuprinde aproximativ 800 de insule, situate între golfurile King Sound şi Collier.

Stâncile de pe insule au o vârstă de peste 2 miliarde de ani, ca şi regiunea de coastă din proximitate. Insulele propriu-zise s-au format mai recent, ca urmare a creşterii nivelului mării şi a scufundării unor porţiuni de coastă. Acestea sunt greu accesibile şi au în general un relief stâncos, iar pe alocuri se întâlnesc păduri tropicale şi mangrove. Datorită climei calde şi a relativei izolări, zona arhipelagului este un habitat ideal pentru o mare varietate de specii de crocodili, şerpi, lilieci, păsări şi mai ales peşti.

Mareele din Arhipelagul Buccaneer ajung până la înălţimea de 11 metri şi sunt printre cele mai mari din lume. Sunt foarte puternice şi imprevizibile, astfel că apa trece cu viteză printre stânci, ceea ce dă naştere unor fenomene naturale spectaculoase, cum ar fi cascada orizontală din Golful Talbot.

Citește și:  Insula Harwood: Obiective turistice Australia - Harwood

Turiştii au la dispoziţie o mulţime de activităţi relaxante în zona Arhipelagului Buccaneer: pescuit, explorarea regiunii cu barca, plimbări pe plajă, observarea păsărilor etc.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.