Banca Națională – azi Sucursala BCR din Ploiești este un monument de arhitectură care datează din perioada interbelică. Această clădire impunătoare a fost construită pentru a găzdui sucursala locală a Băncii Naționale a României, reflectând importanța economică a orașului în acea perioadă. Astăzi, clădirea este folosită de BCR, dar păstrează încă farmecul și caracterul său istoric, fiind un punct de atracție pentru localnici și turiști.

intersectia-cu-banca-nationala-azi-sucursala-bcr-din-ploiesti-judetul-prahova.jpg

Construcția clădirii a început în anul 1926 și a fost finalizată în 1930. Designul arhitectural este influențat de stilul neoclasic, cu elemente decorative și sculpturi elaborate. Fațada este dominată de coloanele masive, care îi conferă un aspect impunător. De-a lungul anilor, clădirea a trecut prin mai multe renovări, însă și-a păstrat structura și designul original.

partea-de-sus-de-la-banca-nationala-azi-sucursala-bcr-din-ploiesti-judetul-prahova.jpg

O curiozitate legată de această clădire este faptul că, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, Banca Națională din Ploiești a fost una dintre cele mai importante instituții financiare din regiune. Deși clădirea a suferit unele daune în timpul războiului, a fost restaurată și redeschisă în scurt timp după încheierea conflictului.

Citește și:  Teatrul Municipal din Baia Mare: o scenă vie în inima Maramureșului

partea-de-jos-de-la-banca-nationala-azi-sucursala-bcr-din-ploiesti-judetul-prahova.jpg

În prezent, Sucursala BCR din Ploiești continuă să fie un important centru financiar pentru oraș. Interiorul clădirii a fost modernizat pentru a corespunde standardelor contemporane, însă a păstrat multe dintre elementele arhitecturale originale. Aceste detalii oferă vizitatorilor o imagine a modului în care clădirile publice erau proiectate și construite în prima jumătate a secolului XX.

banca-nationala-azi-sucursala-bcr-din-ploiesti-judetul-prahova.jpg

Deși clădirea funcționează acum ca sucursală bancară, este deschisă publicului în anumite ocazii, cum ar fi evenimentele culturale sau tururile ghidate ale orașului. Aceste evenimente oferă o oportunitate excelentă de a explora interiorul clădirii și de a descoperi detaliile istorice și arhitecturale.

intrarea-in-banca-nationala-azi-sucursala-bcr-din-ploiesti-judetul-prahova.jpg

Banca Națională – azi Sucursala BCR din Ploiești este un simbol al dezvoltării economice a orașului. Cu șase fotografii la dispoziție, puteți surprinde aspecte exterioare și interioare ale clădirii, evidențiind detaliile arhitecturale și elementele decorative. Acest monument este o mărturie a trecutului și un simbol al continuității în viața economică a Ploieștiului.

ferestre-de-la-banca-nationala-azi-sucursala-bcr-din-ploiesti-judetul-prahova.jpg

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.