Barbados este o țară insulară situată între Marea Caraibelor și Oceanul Atlantic. Ea face parte din Antilele Mici – grupare de insule situate în regiunea de est a Mării Caraibelor. Primii locuitori din Barbados erau amerindieni nomazi, urmând ca celelalte trei valuri care au imigrat pe drumul către America de Nord să fie formate de grupurile de agricultori, pescari și olari care au ajuns, din valea fluviului Orinoco, în Venezuela, în jurul anului 350. Populația arawak a fost ce de- al doilea grup care a migrat dinspre America de Sud în anul 800, iar în secolul al XIII-lea, caraibienii au venit dinspre America de Sud în al treilea val de imigranți, izgonind populațiile anterioare pentru a trăi izolați pe insulă.

peisaj Barbados

În trecut toată insula era acoperită de păduri tropicale, însă în prezent există numai mici regiuni păduroase în Turner’s Hall Wood. Pădurile au dispărut datorită extinderii culturilor agricole de trestie de zahăr. În apropiere de țărmul insulei se pot întâlni pești zburători, baracude și pești papagal.

Pentru turiștii care vor să viziteze țara pentru mult mai mult decât speciile acvatice inedite, Barbados le-a pregătit atât peisaje naturale, cât și unități culturale ce au conservat istoria de-a lungul timpului. Printre ele se numără:

  • Parcul Național „Farely Hill” unde se află frumoasele ruine ale conacului construit în stil georgian de Sir Graham Briggs.
  • Grădina „Welcham Hall Gully” unde se află specii de plante care există aici dinaintea sosirii englezilor, în anul 1627, precum și plante importate mult mai târziu, ca: arbori de cacao și nucșoară. Nu este exclusă prezența vreunui pui de maimuță în această grădină. 
  • Plantația „Francia”, care este amplasată pe un deal împădurit cu vedere la Valea St. George. Construită în anul 1913, casa prezintă un amestec de influențe indiene și europene. Turiștii pot vizita câteva dintre camere ce relevă gravuri vechii, dar sunt tototodată și gazdele unor inscripții precum harta Indiilor de Vest, ce datează din anul 1522. 
  • Muzeul „Barbados” care este găzduit într-o închisoare britanică din secolul al XIX – lea și expune colecții ale istoriei insulei, culturii amerindiene și africane, dar și exponate ale artei decorative europene.
  • Biserica „Sf. Maria” construită în anul 1630, peste care a fost suprapusă construcția unei clădiri în stil georgian, a anului 1827.
  • Mănăstirea „Sf. Nicolae”, una din cele trei renumite conace originale din Barbados .
  • Grădina botanică „Andromeda” amplasată pe o stâncă cu vedere spre orașul Bathsheba. Orhideele , tufele de hibiscus și heliconia – ferigi, begonii, palmieri etc – și-au făcut așezământ aici.
  • „Peștera lui Harrison” este principala atracție a insulei și este vizitată cu un tramvai electric. Aici, turistul poate vizita izvoare repezi, cascade, stalactite și stalacmite. Aceste fenomene se pot vedea și de aproape, în Camera Rotundă și la Piscina Cascadei.
  • „Pădurea cu flori” este o fostă plantație de zahăr, aflată la 225 de metri deasupra nivelului mării, lângă marginea de vest a districtului Scoția, la 2 kilometri distanță de peștera lui Harrison. Aflată într-o zonă pitorească, ea reprezintă mai mult decât o grădină botanică, ea este un lăcaș pentru comuniunea omului cu natura.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.