Biblia si dinozaurii – este un subiect care timp de mai multi ani a fost parte a numeroase dezbateri. Multi cred ca dinozaurii nu sunt mentionati in Biblie deoarece in opinia lor aceste animale preistorice au murit cu milioane de ani inainte de aparitia primului om pe Pamant. Totusi exista si grupul celor care cred ca dinozaurii sunt mentionati in Biblie desi, ce-i drept, termenul clasic de ,,dinozaur” nu apare scris in nici o pagina a acestei carti.

Cert este ca apar alte cuvinte ,,sarpe”, ,,monstru de mare”, ,,dragon” – dar oare acestea ar putea fi asociate dinozaurilor? In orice caz asemenea termeni fac referire la un fel de reptile gigant care dupa cum sunt mentionate in Vechiul Testament ar fi trait si pe uscat si pe apa. Potrivit specialistilor aceste reptile gigantice s-ar fi asemanat cu dinozaurii.

Daca au fost sau nu mentionati dinozaurii in Biblie nu se poate sti, polemicile continua, aceasta dezbatere este departe de a fi inchisa. Concluziile depind de modul cum sunt interpretate dovezile si cum se face legatura cu lumea din jur.

Cert este ca astazi sunt numeroase carti, emisiuni Tv, filme, documentare, exponate in muzee, poze, emisiuni radio si fosile de animale preistorice care pot sa ne convinga ca in urma cu milioane de ani pe acest Pamant au domnit dinozaurii.

Mai mult decat atat cercetatori, paleontologi, biologi si antropologi incearca pe baza ramasitelor fosile sa reconstruiasca aspectul, modul lor de viata si povestea lor fara a fi martori oculari la ce a insemnat cu adevarat viata acestor dinozauri. Cei care cred ca Biblia spune si ea despre dinozauri, desi nu foloseste acelasi termen pentru a-i numi nu fac altceva decat sa explice in oarecare masura evolutia creaturilor ce au existat pe acest Pamant.

Avand in vedere ca termenul ,,dinozaur” a fost inventat abia in anul 1841 de catre cercetatorul Sir Richard Owen, multi ar fi desigur tentati sa creada ca in Biblie nu este nimic despre dinozauri. Traducerile Bibliei s-au facut inainte de anul 1841, deci cu siguranta se vor gasi cei care sa obiecteze vizavi de faptul ca in aceasta carte ar fi mentionate aceste creaturi.

Citește și:  Dinozaurul Blikanasaurus din Africa de Sud, un mare erbivor

Totusi, conform specialistilor Biblia ne ofera multe informatii despre dinozauri. Acele ,,soparle terestre” mentionate sunt de fapt dinozaurii si se spune ca au aparut in a sasea zi din saptamana ,,creatiei”. Soparlele de apa au fost infiintate cu o zi inainte de cele terestre si impreuna cu dinozaurii zburatori.

Din cauza pacatului lui Adam toata ,,creatia” si aici includem si dinozaurii au fost pedepsiti si loviti de furia Creatorului. In timpul Potopului pe Arca lui Noe se pare ca nu au fost incluse toate animalele terestre, deci dinozaurii au murit in apele Potopului, de aceea cercetatorii au reusit sa descopere miliarde de fosile si resturi de dinozauri, adevarate cimitire de animale preistorice.

Numeroase documente istorice descriu ,,dragonul” ca fiind un animal cu infatisare asemanatoare unui dinozaur. Ei spun ca ar fi ,,un animal fioros, cu corp mare, cu dinti, cu creasta pe cap si coada cu lungimea incredibil de mare”. Aceasta descriere arata asemanarea cu un dinozaur. Fotografii cu dragoni similari dinozaurilor apar inca din cele mai indepartate timpuri, pe gravuri din cupru, pe peretii templelor, pe obiecte din lemn, ceramica chineza, broderii si multe descoperiri arheologice.

Dragonul sub aspectul unui dinozaur (in forma de soparla gigant cu coada lunga si creasta pe cap) este portretizat pe peretii templelor din China si in traditia acestei tari. Calendarul chinezesc cuprinde 12 caractere de animale, din care unul este dragonul si 11 sunt reprezentate de animale din viata reala.

Astfel de exemple arata ca dinozaurii sau dragonii preistorici au trait pe Pamant cu mult timp in urma, multi considera ca un astfel de concept ar fi contrar celui despre ,,epoca dinozaurilor”, insa ca ar confirma despre relatarea biblica a lumii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.