Biserica Pogorârea Sfântului Duh este un lăcaș de tip maramureșean, dupa un proiect întocmit de colectivul de proiectare „Arhitect Constantin Joja”.

biserica-ortodoxa-pogorarea-sfantului-duh-din-zalau-judetul-salaj.jpg

În anul 1994, la inițiativa preotului Adrian Niculcea, a fost înființată parohia „Pogorârea Sfantului Duh”. Construită în perioada anilor 1994-1996, lăcașul de cult a fost o necesitate pentru credincioșii din zonă, lucru înțeles și mai bine astăzi, avand în vedere comunitatea de credincioși care s-a închegat în parohie. Aici, se întâlnesc oameni care, pe lângă credința statornică și trăirea duhovnicească, susțin parohia în toate activitățile ei.

vedere-spre-biserica-ortodoxa-pogorarea-sfantului-duh-din-zalau-judetul-salaj.jpg

Biserica a început să fie construită în anul 1994. Era un fel de cartier dormitor pe vremea comunistă, iar când a apărut această biserică, mai era doar una singură nou construită, în rest toate erau foarte departate unele de altele.

mozaic-de-pe-biserica-ortodoxa-pogorarea-sfantului-duh-din-zalau-judetul-salaj.jpg

Biserica își serbează hramul în ziua Rusaliilor, a 50-a zi după Invierea Domnului. Pe lângă acest hram principal, biserica mai are și un al doilea hram: Nașterea Maicii Domnului.

Citește și:  Rezervația ornitologică de la Ciupercenii Noi: Obiective turistice Dolj

intrarea-in-biserica-ortodoxa-pogorarea-sfantului-duh-din-zalau-judetul-salaj.jpg

În cadrul parohiei „Pogorarea Sfântului Duh” se mai află un cabinet medical, dotat cu o foarte modernă aparatură, achiziționată în anul 1998. Pe lângă acest cabinet, a fost înființat și un cabinet juridic, unde câțiva avocați oferă consultanță juridică gratuită persoanelor nevoiașe.

imagine-cu-biserica-ortodoxa-pogorarea-sfantului-duh-din-zalau-judetul-salaj.jpg

În fiecare sâmbătă, un grup însemnat de surzi vin la biserică pentru a primi alimente, haine, ajutoare și, cel mai important, cântărețul bisericii le citește, în limbajul mimico-gestual, Evanghelia de a doua zi. Nu lipsesc nici micile comentarii, discuțiile și alte activități. Pentru ei, parohia publică o foaie parohială, numită „Effata”, în care au Evanghelia zilei și comentariul acesteia.

turnurile-de-la-biserica-ortodoxa-pogorarea-sfantului-duh-din-zalau-judetul-salaj.jpg

În prima duminică a fiecărei luni, au loc cercuri de teologie, acestea bucurându-se de participarea mai multor intelectuali, profesori sau medici. Problemele dezbătute sunt de natură variată: credință, sănătate, deontologie și chiar filosofie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.