Sălăjeni este un sat în comuna Bocșa, Sălaj, Transilvania. Localitatea este situată pe malul drept al Văii Zalăului. Ea a fost atestată documentar în jurul anului 1430, sub denumirea de Curitau – Equriteu.

intrarea-in-biserica-ortodoxa-sfintii-arhangheli-mihail-si-gavril-din-salajeni-judetul-salaj.jpg

Localitatea Sălăjeni este gazda bună a frumoasei biserici ortodoxe „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” care este construită în anii 1973-1974, pe locul altei biserici, ce a fost construită în anul 1938-1939 , dar care din cauza terenului alunecos şi a constructorilor a necesitat demolarea totală, fiind în pericol de dărâmare.

treptele-ce-duc-la-biserica-ortodoxa-sfintii-arhangheli-mihail-si-gavril-din-salajeni-judetul-salaj.jpg

Biserica actuală este construită pe fundaţie de beton armat, ziduri de cărămidă în formă de corabie, cu două sacristii, de o parte şi de alta a altarului. Este zidită pe timpul preotului Teieru Vasile, cu ajutorul bunilor credincioşi şi cu sprijinul Consiliului Parohial în frunte cu coratorul Moise Petru şi cu epitropul casier Lupău Aurel. La data actuală, biserica este terminată, urmând ca pe viitor să fie adaugate şi alte lucrări.

biserica-ortodoxa-sfintii-arhangheli-mihail-si-gavril-din-salajeni-judetul-salaj.jpg

Obiectele de cult cu valoare istorică şi artistică nu se mai găsesc în parohie, fiind predate Centrului de Colectare din Şimleu Silvaniei pentru păstrare.

Citește și:  Monumentul Regimentului 56 Parasutisti din Caracal : Obiective turistice Olt

alee-spre-biserica-ortodoxa-sfintii-arhangheli-mihail-si-gavril-din-salajeni-judetul-salaj.jpg

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.