Situată în centrul istoric al localităţii Taos din statul New Mexico, casa lui Kit Carson este, fără doar şi poate, cea mai populară atracţie turistică a zonei. Data finalizării construcţiei nu a putut fi identificată cu exactitate, însă specialiştii presupun că aceasta a fost construită în jurul anului 1825. Locuinţa a fost achizionata de Kit Carson în anul 1843, şi a fost un cadou de nuntă pentru tânăra soţie a acestuia, Maria Josefa Jaramillo. Cu scurte întreruperi, familia Carson a locuit aici până în anul 1868, când cei doi au decedat, la o lună distanţă unul de celălalt.

Casa este construită în stilul arhitectural Colonial Spaniol, iar pereţii acesteia au o grosime de 60 de centimetri, fiind realizaţi din argilă. Curtea, grădina şi interiorul casei au fost conservate perfect. Chiar şi astăzi, acestea dau impresia că încă sunt locuite de familia Carson. Mai mult decât atât, casa a servit drept punct de comandă al numeroaselor activităţi ale lui Kit Carson. Acesta din urmă a avut o carieră remarcabilă, fiind, totodată, vânător, ghid, soldat, cercetaş militar, fermier, intermediar în relaţiile americano-indiene şi membru de onoare al Organizaţiei Masonice.

În interiorul curţii, vizitatorii pot vedea un cuptor utilizat pentru coacerea argilei, stelajul de uscat şi alte artefacte ce datează de la jumătatea secolului al XIX-lea. Deasupra muzeului, drapelul Statelor Unite ale Americii se lasă purtat în bătaia vântului. Acesta a fost ridicat în anul 1862. Casa memoriala Kit Carson cuprinde trei camere în care se regăsesc fotografii ale familiei şi ale altor personalităţi istorice, artefacte (trusa de cusut împreună cu fire de mătase roşie a soţiei lui Carson, Josefa), sabia lui Carson împreună cu teaca oferită soldaţilor Statelor Unite ale Americii, o replică după arma de vânătoare Hawkins de calibru 50, cât şi pălăria de membru al Organizaţiei Masonice.

Citește și:  Orasul Truro: Obiective turistice Anglia - Truro

De asemenea, muzeul deţine o colecţie interesantă de cadouri primite de familia Carson. Casa memoriala Kit Carson include şi casa vecina, numită Romero, pe care Carson şi soţia sa au achiziţionat-o la jumătatea secolului al XIX-lea. Cele două structuri sunt conectate printr-un pasaj construit în anul 1952. De asemenea, tot în acelaşi an a fost adăugată şi poarta principală, ce permite accesul în curte.

Pentru a înţelege în detaliu viaţa tumultoasă a lui Kit Carson, administratorii muzeului au implementat un program informativ, prin care turiştii pot viziona un documentar realizat de History Channel. Acesta durează 20 de minute şi se axează pe evenimentele majore din viaţa lui Kit Carson şi a familiei sale. De asemenea, în muzeu, există un loc special amenajat pentru achiziţionarea de suvenire sau cărţi biografice.

Adresa completă a muzeului este: Casa Kit Carson, numărul 113 Kit Carson Road, Taos, New Mexico 87571. Muzeul poate fi vizitat în perioada Iunie – August, în intervalul orar 10:30 – 18:00, Septembrie – Măi, 11:00 – 16:00. Accesul în muzeu se face pe poarta principală, iar preţul unui bilet variază în funcţie de categoria de vârstă. Pentru adulţi (peste 20 de ani) preţul unui bilet este de 5 dolari, pentru vârstnici preţul biletului este de 4 dolari, pentru copii (cu vârsta cuprinsă între 13 şi 19 ani) şi pentru grupurile organizate, ce sunt formate din mai mult de 10 indivizi, preţul unui bilet este de 3 dolari (suma de 3 dolari se percepe pentru fiecare individ), iar pentru copiii cu vârsta sub 12 ani, accesul este gratuit.

Sub soarele torid, istoria ne conduce pe drumuri ostile, spre acest străjer al timpului, care fără doar şi poate, fascinează zecile de mii de turişti ce-i calcă anual pragul.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.