Casa Vlad Dracul se află în Sighişoara, în Piaţa Muzeului. Se spune că în această casă s-a născut domnitorul Vlad Ţepeş, fiul lui Vlad Dracul, iar la intrare se află o plăcuţă comemorativă pe care stă scris „În această casă a locuit, între anii 1431 – 1435, domnitorul Ţării Româneşti Vlad Dracul, fiul lui Mircea cel Bătrân”.

Casa Vlad Dracul1

Deşi mulţi cred că Dracula a fost, de fapt, Vlad Ţepeş, există ipoteze conform cărora adevăratul Dracula a fost Vlad Dracul, tatăl lui Vlad Ţepeş. Amândoi domnitorii sunt renumiţi pentru metodele cu care îşi torturau inamicii. Tatăl lui Vlad Ţepeş a primit titulatura de „Dracul” după ce Sigismund de Luxemburg l-a investit în ordinul Dragonului. Cuvântul „dragon” are echivalentul „draco” în limba latină, de unde a derivat. Vlad Ţepeş a moştenit numele tatălui, fiind însă mai degrabă cunoscut că „Draculea”: sufixul “-lea”, în slavonă, arată filiaţia. Cu alte cuvinte, Draculea este fiul lui Dracul.

Casa Vlad Dracul a fost locuită de domnitorul al cărui nume îl poartă timp de patru ani, iar prezenţa lui este dovedită de o frescă şi de două scrisori. Fresca îl prezintă pe domnitorul Vlad Dracul îmbrăcat într-un costum oriental, purtând pe cap un turban. Interesant este că acesta este singurul portret al domnitorului Ţării Româneşti. Cele două scrisori au fost scrise de Vlad Dracul – prima datează din 1431 şi cea de-a doua din jurul anului 1436. Ambele sunt destinate celor din Cetatea Braşov, domnitorul cerându-le ajutorul mai întâi pentru ocuparea tronului şi apoi pentru înfiinţarea unei monetării.

Citește și:  Monumentul Eroilor - 1916 - 1918 - din Odobesti : Obiective turistice Vrancea

Casa Vlad Dracul111

Astăzi, în Casa Vlad Dracul, declarată între timp monument istoric, se află un restaurant cu o capacitate de 120 de locuri şi un bar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.