Cascada Iguazu este una dintre cele mai mari atractii turistice din Argentina si, de ce nu, din America de Sud. Alvar Nunez Cabeza de Vaca a fost cel care a descoperit aceasta minune a lumii in anul 1541 insa atunci puterea cu care curgea aceasta apa nu era asa de intensa ca acum, la multi ani distanta Brazilia si Paraguay au construit de comun acord o centrala hidroelectrica la Itaipu. Aceasta centrala a fost construita in anul 1991. Impreuna cu Nahuel Huapi National Parkdin Patagonia aceasta locatie turistica este una dintre cele mai frecventate de turisti in decursul unui an.

Cascada Iguazu1

In limbajul guarani Iguazu inseamna “ape mari” si este o cascada mult mai mare decat Cascada Niagara si de doua ori mai lata, avand in total 275 de cascade intinse pe aproape doua mile pe raul Iguazu. Aceasta cascada este rezultatul unei eruptii vulcanice care au format o mare crapatura in scoarta terestra. In timpul sezonului ploios, intre lunile noiembrie – martie rata de curgere a apei este cu mult mai mare decat in timpul anului ajungand sa curga si cu 450 de mi de metri cubi pe secunda.

Aceasta cascada este situata in Parcul National Iguazu, la 20 de km de Puerto Iguazu si se afla la granita dintre Argentina si Brazilia, de unde si izvoraste acest rau, in Parana, Brazilia si dupa ce parcurge 1.200 km se formeaza aceasta cascada aici la granita dintre cele doua state. Raul parcurge o serie de peisaje foarte frumoase pana sa ajunga la o serie de defecte care de altfel formeaza si Canionul Diavolului, un canion mare de 80 de metri dupa care se varsa in Raul Parana.

Cascada Iguazu11

O legenda a acestui loc spune ca in acest rau a trait un sarpe imens numit “Boi” iar aborigenii sacrificau in fiecare an cate o femeie pentru a se proteja de acest monstru. Toate acestea s-au intamplat timp de mai multi ani dupa care una dintre femeile ce urmau sa fie sacrificate a fost salvate si astfel “Boi” si-a indoit corpul formand astfel craterul din acest rau care separa barbatii de femei.

Citește și:  Dealul Constituției: Obiective turistice Africa de Sud - Johannesburg

Acest loc se incadreaza perfect intr-un ecosistem unic, padurile virgine protejate prin parcurile nationale din Argentina si Brazilia sunt de fiecare parte a cascadei. Doua treimi din cascade se afla pe partea argentiniana iar o zi in aceste locuri va vor face sa va bucurati de flora si fauna din prejurul acestor ape. De partea braziliana a cascadei aveti si acolo cateva optiuni pentru a va bucura de aceste cascade minunate iar prima dintre ele ar fi o plimbare cu elicopterul dar daca sunteti amatori de senzatii tari atunci va puteti imbarca pe o barca si sa mergeti chiar pe aceste cascade.

Cascada Iguazu111

Cele mai bune momente pentru a vedea Cascada Iguazu sunt in lunile de primavara si toamna. Pe timpul verii umiditatea aerului este foarte ridicata iar pe timpul iernii aceste cascade isi reduc din intensitate, fiind mai mici si mai putin spectaculoase. Pe langa acestea se afla o multime de hoteluri si agentii de turism care va ofera cazare si sa va puteti bucura pe toata sederea inArgentinade aceasta cascada.

In aval, acolo unde se intalnesc cele doua rauri, Paranasi Iguazu, trei state isi au granita aici, este vorba despre Argentina, Brazilia siParaguaycare si-au construit trei puncte de reper in culorile drapelului national.

Cascada Iguazu1111

Daca v-ati decis sa mergeti in acest loc minunat nu o sa regretati niciodata si nici nu o sa va plictisiti, puteti alege sa faceti o plimbare prin jungla de aici unde o sa gasiti peste 500 de specii de pasari, 80 de specii de mamifere si o varietate imensa de reptile, pesti, insecte si fluturi care locuiesc in acest ecosistem. Pentru cei care nu doresc sa se avante in jungla exista o pasarela de unde se pot vedea aceste cascade, printre acestea fiind ​​Salto Floriano, Salto Deodoro, Benjamin Constant Salto, Salto Unión, Salto Escondido, Salto Mitre, Salto Belgrano, Salto Rivadavia, Salto Tres Mosqueteros, Salto Dos Mosqueteros, Salto San Martín, Salto Adan y Eva, Salto Bozzetti, Salto Ramirez, Salto Chico, Salto Dos Hermanos si Salto Alvar Nunez.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.