DEX ne învață că un pariu este o convenție între persoane care susțin lucruri contrare, iar cel care va avea dreptate va primi o compensație din partea celor care au pierdut. În cazul unui pariu sportiv casele de pariuri online sau din cartier pun la dispoziția jucătorilor diferite opțiuni la evenimente. Jucătorul alege o opțiune. Dacă alegerea făcută este una corectă va câștiga pariul.

Pariuri sportive
Pariuri sportive

Exemplu: Un meci de fotbal între România și Italia are următoarele opțiuni de bază: câștigă România (1 sau echipa gazdă), meciul se termină la egalitate (X) sau câștigă Italia (2 sau echipa oaspete). Casa de pariuri va oferi pentru fiecare opțiune o cotă, care ar trebui să reflecte probabilitatea ca una dintre opțiuni să iasă. În cazul nostru ar putea fi: 1 – 3,70 / X – 3,45 / 2 – 2,15. Cotele sunt astfel calculate încât dacă pariezi sume egale pe fiecare opțiune să nu poți ieși pe profit. De obicei se aplică o scădere de minim 5%. De exemplu la tenis, unde nu avem opțiunea de egal (X) veți vedea la meciurile echilibrate că avem cote de genul 1,8 – 1,8 sau 1,95 – 1,95. Așadar pentru a realiza un pariu sportiv trebuie să alegi una dintre opțiuni. Să presupunem că alegi să câștige România meciul (1) la cota 3,70. Dacă ai miza 10 RON pe această opțiune și ea este câștigătoare, ai putea avea un câștig de 37 RON. Dacă face egal sau pierde meciul, pierzi cei 10 RON (miza).

 • Miza – Suma de bani pe care jucătorul e dispus să o riște pentru opțiunea aleasă.
 • Cota – Dacă se joacă o singură opțiune pe bilet, cota acelei opțiuni este și cota finală. Dacă se joacă mai multe opțiuni pe același bilet cotele se vor înmulți. Cu cât cota unei opțiuni este mai mare cu atât va crește câștigul, dar și riscul de a pierde miza.
 • Câștigul – Se calculează înmulțind cota cu miza.

Opțiuni multiple
Pentru a câștiga mai mult, foarte mulți jucători vor alege mai multe opțiuni (de la evenimente diferite) pentru a le juca pe același bilet. În acest caz cotele se înmulțesc.

Vom lua următorul exemplu:

 • Steaua vs Dinamo- câștigă Steaua – 1.80
  – egal – 3.40
  – câștigă Dinamo – 3.90
 • Manchester City vs Chelsea Londra
  – câștigă Manchester City – 2.20
  – egal – 3.20
  – câștigă Chelsea – 3.25

Alegem la primul meci opțiunea egal la cota 3,40 și la al doilea meci opțiunea câștigă Manchester City la cota 2,20. Vom miza 10 RON.

Câștigul se va calcula astfel : 3,40 x 2,2 x 10= 71,40 RON.

Mergând pe această idee se pot alege până la 20 de opțiuni pe un bilet. Multe case de pariuri oferă bonusuri atractive pentru jucători. Mai multe opțiuni înseamnă un câștig mult mai mare, dar și un risc pe măsură.

Tipurile de opțiuni prezentate mai sus 1X2 sunt cele de bază. La unele evenimente putem avea chiar și 100 de opțiuni printre care amintim: sub/peste număr de goluri, rezultat la pauză, scor corect, ce jucător va marca, câte cartonașe vor fi, prin ce metodă va fi înscris primul gol etc. Pentru cine dorește mai multe informații despre tipuri și sisteme de joc, recomandăm PariuriX.com – comunitatea pariorilor din România.

ATENȚIE

Mulți văd o mare oportunitate de a face bani online, stând acasă și jucând la pariuri sportive online. Este simplu și distractiv să stai comod acasă, privind la ecranul computerului și să pariezi online, dar nu trebuie să exagerezi deoarece pariurile sportive sunt oarecum la fel ca jocurile de noroc: trebuie să știi când să te oprești, să nu ajungi la dependență.

Pariurile de acest gen sunt distractive, dacă ai bani, nu sunt deloc complicate și nu necesită stres și nervi. Cei care au astfel de pasiuni sunt încrezători în abilitățile lor, ei pot avea norocul să câștige bani din pariuri sportive, sau din contra, să trăiască iluzia câștigului, ceea ce va atrage anumite consecințe nefaste. Tot secretul este ca ei să nu ajungă la dependență, să privească aceste pariuri ca un mod plăcut de a se distra din când în când, riscând sume mici de bani.

Pariurile sunt pe categorii de evenimente sportive, dar pot fi și pariuri non-sportive. Din prima categorie fac parte: baschet, fotbal, atletism, volei de plajă, ciclism, handbal, sporturi de iarnă, hochei, curse de motociclete, curse de automobile și altele. Pariurile non-sportive sunt cele virtuale, Miss World, financiare, etc. Poate fi un pariu special sau unul general (tip solo, cumulativ sau tip sistem).

Citește și:  Tierra Patagonia – arhitectura si design-ul la un alt nivel

Casele de pariuri sportive online au depășit miza de popularitate, prin intermediul Internetului poți deschide oportunități mari de a paria de acasă, dar și de la serviciu. Rețelele de dispozitive mobile oferă multe avantaje, pariurile sportive de pe telefonul mobil sunt preferate de pasionații în acest domeniu. Se pot accesa pariurile live, se pot vedea pariurile în așteptare, actualizări ale scorurilor, se poate verifica contul de pe telefonul mobil, se pot depune bani, se pot retrage bani, etc. Cu un smartphone și o conexiune 3G poți paria live online. La fel de simplu este și cu o tabletă sau un PC, poți paria de acasă sau din alt loc unde te poți conecta la Internet și astfel nu trebuie să te mai deranjezi să mergi la agențiile de cartier. Acum, aproape fiecare agenție de pariuri oferă o gamă largă de soluții pentru pariuri online, prin intermediul telefonului mobil. Parierea prin mobil este preferată chiar mai mult decât parierea cu ajutorul unui calculator deoarece este mai convenabilă, se poate face chiar și de la o cafenea.

Pariuri sportive - Las Vegas
Pariuri sportive – Las Vegas

Răbdarea, atenția, calmul, atitudinea responsabilă și disciplina sunt importante pentru pasionații de pariuri sportive, care doresc să câștige. Uneori, pariurile live necesită luarea unor decizii rapide, de aceea atenția este o calitate la astfel de pariori, iar în plus ei trebuie să nu fie predispuși la operațiuni riscante, deoarece pot pierde bani. Nu trebuie uitat un lucru: dacă ai ieșit victorios de câteva ori nu înseamnă că nu se poate să și pierzi, de aceea nu risca prea mult, nu fi prea încrezător ca să nu ajungi să fii dezamăgit. Deși dorința de a juca este mare, nu trebuie să ai o înclinație patologică spre a paria, deoarece poți ajunge la dependență, ceea ce este o problemă gravă care trebuie eliminată. Riscul de dependență la pariurile sportive pe Internet este mare și deosebit de grav, de aceea este bine să previi boala prin adoptarea unui stil de viață echilibrat. Dacă ești unul dintre cei care se simt dependenți trebuie să realizezi că poți să-ți distrugi viața și trebuie să te oprești complet de la a mai face pariuri sportive. Persoanele care preferă jocurile de noroc au o disponibilitate ușoară și spre pariurile sportive, iar riscul de a deveni dependente este ridicat și real.

Dependența de pariuri sportive este periculoasă, dorința de a paria este ca un drog și se va explica de ce, printr-un simplu exemplu. Simptomele dependenței sunt de neliniște și iritabilitate, pierderea controlului și minciună și pot fi comparate cu simptome de ,,sevraj”. Este simplu să joci o dată, să te bucuri de un câștig mic, deoarece poate ai riscat o sumă mică de bani, apoi să fii tentat să riști mai mult și astfel să pierzi sume mari de bani. Din păcate, ajungi să nu poți să te stăpânești, deși pierzi și iar pierzi, ești tentat să tot pariezi, în speranța unui eventual câștig la un moment dat; astfel îți pierzi controlul. Rău este faptul că atunci când pierzi ai de obicei o cădere nervoasă, devii irascibil, ai tendința să țipi sau chiar să spargi ceva. Crizele de isterie apar din cauza faptului că pierzi bani, apoi te calmezi și te gândești să mai pariezi, în ideea că poate vei recupera din bani printr-un câștig.

La un moment dat vrei să scapi de acest obicei, dar nu poți și chiar nu înțelegi de ce; cert este că ajungi să pierzi bani și sentimentul este de ură: te urăști că ai riscat și riști să îți cauți liniștea în băutură sau să faci gesturi disperate. Din păcate, banii sunt iremediabil pierduți, trebuie să conștientizezi faptul că pariurile sportive nu sunt un mijloc sigur de a dobândi un nivel rapid și ușor de viață îndestulată. Poți pierde și ce ai avut, poți trăi o experiență iluzorie că vei câștiga mulți bani ușor și repede, poți ajunge la dependență, la acumularea de datorii și la deteriorarea reputației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.