A călători cu taxiul prin București este o adevărată provocare. Șansele de a călători cu un taximetrist cumsecade sunt de 50%. Așadar, mare atenție!

Stau de 27 de ani în București, iar miturile și legendele urbane despre taxiuri m-au determinat să evit acest mod de a mă deplasa prin oraș. Însă există și momente când ești forțat de împrejurări să apelezi la un taxi. În ultimii ani, am ajuns să călătoresc cu taxiul și de multe ori am ajuns să întâlnesc taximetriști cumsecade care să nu îmi facă anumite surprize și să mă plimbe prin București mai mult decât m-aș fi așteptat.

Bucurestiul, vazut din taxi

Într-o noapte, când am ieșit dintr-un club cu o cunoștință, am decis să luăm un taxi de la Piața Unirii. Ne-am urcat în taxi și ne-a spus un tarif fix pentru destinația noastră. Având în vedere că domnișoara cu care eram a acceptat târguiala nu am mai putut interveni și am mers cu respectivul taximetrist. Până la urmă, cursa a fost mai scumpă decât una obișnuită și nici nu a dat drumul la aparat. Așadar, cel mai bine este să stabiliți de la bun început care va fi traseul și că acesta trebuie să pornescă aparatul.

Soluția ideală este să vă salvați câteva numere de telefon ale companiilor de taximetrie și să apelați la taxiuri prin comadă, este cel mai sigur. Dacă totuși vă grăbiți și vreți să luați un taxi de pe stradă, nu vă lăsați păcăliți. Aveți grijă că în zonele centrale sau aglomerate, taximetriștii pândesc clienții cei mai creduli.

Citește și:  Modalitati de distractie in capitala

Și eu am apelat la taxiurile pe care le găseam în stradă, dar, de cele mai multe ori, făceam acest lucru când mai eram cu încă o persoană. Și am avut parte și de experiențe bune. Adică, am călătorit cu taximetriști care își vedeau de drum, nu deviau de la traseu și mai schimbau din politețe 2 sau 3 vorbe.

În același timp, sunt mereu în gardă și urc în spatele mașinii, niciodată lângă șofer pentru că nu îl cunosc și nu știu ce intenții are. Pentru o fată, este mult mai sigur în acest fel.

Bucurestiul, vazut din taxi

În ceea ce privește bacșișul, cred că acest lucru rămâne la aprecierea fiecăruia. Vor exista priviri ciudate când vor observa că le-ai lăsat doar 1 sau 2 lei. Dar vor exista și persoane care vor înțelege că nu ai schimbat și le poți lăsa doar 50 de bani. De aceea, este important să aveți mereu bani schimbați pentru a vă plăti călătoria. Mi s-a întamplat, într-o dimineață, să ajung la facultate foarte repede și am apelat la un taxi și nu aveam bani schimbați, taximetristul a înțeles acest lucru, m-a lăsat la un magazin și am schimbat banii. Dar să nu vă lăsați garanție lucruri, un prieten a făcut acest lucru și a rămas fără telefon.

Ca în orice meserie, există taximetriști care își fac bine treaba și alții care nu și-o fac deloc bine, de aceea depinde de noi cum să ne ferim de cei care încearcă să profite de bunătatea sau de naivitatea noastră.

FOTO: Laurențiu Ion

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.