Litoralul românesc al Mării Negre a fost dintotdeauna considerat o destinație exclusivistă de vacanță, datorită stațiunilor romantice cu hoteluri dintre cele mai scumpe. Chiar dacă după Revoluția din 1989 câteva dintre hotelurile cele mai bune ale litoralului românesc au cunoscut degradarea și chiar paragina, altele noi au fost construite și le-au preluat renumele și clienții.

Astăzi, cele mai bine cotate hoteluri de pe litoralul românesc sunt și cele mai fițoase, sub aspectul prețurilor și clienților atrași. Dar cum rămâne cu aspectul serviciilor hoteliere? Între hotelurile recomandate oficial și cele recomandate de turiști s-au creat adevărate contradicții. Astfel că hoteluri de renume au parte de comentarii negative tot mai numeroase din partea clienților obișnuiți.

Cele mai bune hoteluri de pe litoralul românesc al Mării Negre, conform opiniilor exprimate la modul cel mai sincer de către turiști sunt:

Hotel Cherica, Constanța (notă 9,2)

hotel cherica
booking.com

Face parte din categoria hotelurilor de 4 stele de pe litoralul românesc al Mării Negre și este printre cele mai bine cotate, conform opiniilor clienților.

Se găsește în Constanța, la 15 minute distanță de stațiunea Mamaia. Din stradă, are aspectul unui conac recondiționat, cu două etaje. Clădirea datează din secolul al XIX-lea, când avea rolul de hotel pentru călugării ortodocși, sosiți din Muntele Athos. Ulterior, a fost cumpărată de familia lui Dimitrie Sturdza, ai căror moștenitori se află și azi în posesia construcției, devenită unul dintre cele mai apreciate hoteluri românești de pe litoral. A fost inaugurat în anul 2009 și dispune de 16 camere, cu suprafețe între 37 și 47 de metri fiecare.

Designul camerelor este o combinație de eleganță clasică, dată de culorile utilizate și prezența tapetului, și atmosferă tinerească, asigurată de mobila foarte modernă și de calitate. Atitudinea personalului, localizarea, curățenia și confortul camerelor sunt cele mai apreciate aspecte ale hotelului Cherica.

Hotel Insula, Neptun (notă 9,1)

hotel insula neptun
booking.com

Se găsește printre preferatele turiștilor de pe litoralul românesc, datorită amplasării pe malul lacului Neptun și a arhitecturii de inspirație mediteraneană.

Hotel Insula este cotat la 4 stele și dispune de 25 de camere, cu suprafețe între 24 și 57 de metri. A fost inaugurat în anul 2011, sub forma unei oaze de relaxare și răsfăț tipic estivale. Restaurantul hotelului Insula din Neptun are specific pescăresc; foarte apreciate sunt meniurile exotice, pe bază de fructe de mare.

Camerele sunt cochete, cu mobilier nou, de calitate, ce amintește însă de sobrietatea unui hotel de 4 stele. Designul este neobișnuit pentru o cameră de hotel, fiind personalizat în ton cu veselia vacanțelor de vară. Apartamentele hotelului sunt prevăzute și cu minibucătării. Există și o cramă, unde, seară de seară, se țin concerte de muzică clasică în cadrul restaurantului. Curățenia, localizarea, confortul și atitudinea personalului sunt principalele atuuri ale hotelului Insula.

Hotel Inter, Venus (notă 8,8)

hotel inter
booking.com

 

Este cotat la 5 stele și asigură toate aspectele unui sejur la malul mării. Hotel Inter este amplasat pe malul Mării Negre și dispune de propria plajă privată, unde turiștii au acces la un bar de plajă, ponton plutitor, spațiu de joacă pentru cei mici și centru de închirieri de ambarcațiuni.

Clienții au la dispoziție 90 de camere ale căror suprafețe variază între 19 și 80 de metri. Decorul este unul luxos, datorită mobilierului cu aspect nobil, dar totuși modern.

Hotelul Inter reuşeşte o combinație între spiritul neobaroc și cel contemporan, oferind tihnă și relaxare în camere ce asigură priveliști de vis asupra Mării Negre. Sunt disponibile centre de saună și masaj, săli de conferințe, teren de tenis și un restaurant elegant, cu meniuri internaționale. Clienții au fost impresionați în mod deosebit de curățenie, confort, amplasare și facilități.

Hotel On Plonge Junior, Mamaia debarcader (notă 8,7)

Hotel On Plonge Junior, Mamaia
booking.com

Face parte din categoria hotelurilor cotate la rangul de 4 stele hoteliere, fiind amplasat pe malul lacului Siutghiol, la o distanță relativ mică de plajă – circa 300 de metri.

Hotelul On Plonge Junior se bucură de vecinătatea telegondolei, aflată la numai 50 metri distanță. Sunt disponibile 28 de camere și 2 apartamente, cu suprafețe mari, între 25 și 50 de metri. Ca decor interior, hotelul On Plonge Junior se bucură de o atmosferă elegantă, dar foarte tinerească, luminoasă și modernă; mobilierul este nou, cu design futurist, foarte îndrăzneț, menit parcă să reinventeze noțiunea de cameră de hotel.

Restaurantul este specializat în meniuri pe bază de pește. Confortul, curățenia, facilitățile și localizarea sunt aspecte ideale ale hotelului On Plonge Junior, din punctul de vedere al clienților.

Citește și:  O experienţă fierbinte: pe culmile un vulcan activ (2)

Hotel Splendid, Mamaia (notă 8,6)

hotel splendid
booking.com

A fost inaugurat în anul 2007 și este cotat la standardul de 4 stele. Amplasarea lui pe malul lacului Siutghiol și plaja aflată la numai 500 de metri distanță îl recomandă turiștilor dornici de sejururi romantice. Hotel Splendid din Mamaia are 33 de camere, toate cu suprafețe generoase: cea mai mică cameră măsoară 28 de metri, iar cea mai mare măsoară 40 de metri. Mobilierul este foarte elegant, fără a aminti însă de epoci apuse. Este mobilier nou, cu design modern, dar confortabil.

În prețul camerei sunt incluse și servicii de saună, astfel că turiștii se simt răsfățați cu adevărat. Restaurantul asigură meniuri tradiționale românești, dar și meniuri internaționale. Curățenia, confortul, atitudinea personalului și facilitățile au primit din partea clienților note foarte mari.

Hotel Vega, Mamaia (notă 8,2)

hotel vega mamaia

Este un hotel de 5 stele, redeschis în anul 2008, după o serie de investiții uriașe. Se numără de ani de zile printre cele mai bine cotate hoteluri românești ale litoralului, datorită numărului mare de camere (125) și serviciilor hoteliere de excepție.

Camerele au suprafețe foarte mari, între 26 și 65 de metri și un design surprinzător de elegant și totuși odihnitor. Toate camerele se bucură de mobilier de ultimă generație, confortabil și amplasat în așa fel încât să inspire rafinament desăvârșit. S-au folosit combinații de auriu, bej, alb și albastru, rezultând adevărate oaze de răsfăț pentru turiști. Toate camerele au balcon cu vedere la mare; hotelul oferă clienților o plajă privată, cu certificat de steag albastru.

Sunt disponibile mai multe baruri, saloane de spa, magazine de suvenire, piscine și săli de conferințe. Curățenia, amplasamentul, facilitățile, atitudinea personalului și confortul camerelor sunt cele mai lăudate aspecte ale hotelului Vega.

Hotel Casa Domneasca, Constanța (notă 8)

hotel casa domneasca

A fost inaugurat în anul 2013, într-o clădire de la începutul secolului XX, aflată astăzi pe lista monumentelor de patrimoniu.

Hotel Casa Domnească se găsește în centrul orașului Constanța și se bucură de o atmosferă boierească, răsfățându-și clienții cu decoruri somptuoase, combinații de culori moderne și luminoase, cu mobilier extrem de nou si cu dotări de 4 stele.

Sunt disponibile 7 camere, cu suprafețe între 19 și 47 de metri. Utilitățile sunt dintre cele mai moderne, în timp ce decorul interior al camerelor asigură un compromis între eleganța sobră a trecutului și prezența accesoriilor vesele. Intimitatea este termenul care descrie cel mai bine tipul de sejur petrecut la hotel Casa Domnească.

Restaurantul este amenajat sub forma mai multor saloane; există și o cofetărie unde se servesc deserturi după rețetele secolului trecut. Curățenia, confortul, amplasamentul și atitudinea personalului îndeplinesc așteptările turiștilor.

Hotel Europa, Eforie Nord (notă 8)

hotel europa ana hotels

Cotat la 4 stele, hotel Europa dispune de 221 de camere, cu suprafețe cuprinse între 20 și 40 de metri. Decorul încăperilor este concentrat pe nevoia de confort, de odihnă, de relaxare a spiritului, astfel că mobilierul este foarte modern, iar accesoriile inspiră veselie și culoare.

Camerele sunt luminoase și elegante, concepute în legătură cu noțiunea de revigorare a centrului spa Ana Aslan, aflat chiar în vecinătatea piscinei hotelului. Atmosfera este exclusivistă, concentrată însă pe beneficiile asupra sănătății; dincolo de centrul spa Ana Aslan, turiștii hotelului Europa se bucură de terapii balneoclimaterice și de tratamente cu nămol.

Restaurantul are o capacitate de 400 de persoane, iar bucătăria este cu specific românesc; se asigură ambient muzical în fiecare seară, de cea mai bună calitate. Curățenia, localizarea, confortul camerelor și facilitățile sunt cele mai lăudate de către clienți. Raportul calitate-preț este însă mai puțin apreciat.

Hotel Iaki, Mamaia (notă 7,3)

iaki hotel

A fost renovat în anul 2012 și aparține lui Gheorghe Hagi, astfel că hotelul se bucură de o faimă dublă – ca hotel de calitate și ca afacere a unuia dintre cei mai îndrăgiți campioni ai României.

Este cotat la 4 stele și are 122 de camere, cu suprafețe cuprinse între 20 și 80 de metri. Designul este clasic hotelier, modern și confortabil, cu accesorii tinerești și culori ce odihnesc ochiul. Are acces și la Marea Neagră și la Lacul Siutghiol.

Hotel Iaki are plajă privată și piscină exterioară, mai multe săli de restaurant, bar, magazine de suvenire și teren de fotbal. Arhitectura exterioară îl face inconfundabil, printr-un design inspirat de fațadele fostelor castele regale, dar reinterpretate în manieră modernă. Amplasarea, facilităţile și curățenia sunt cele mai apreciate aspecte, din punctul de vedere al turiștilor. Raportul calitate-preț este însă cel mai adesea criticat de către clienți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.