Ca orice lucru, a cărei frumusețe indescriptibilă trebuie să fie consemnată atât în poveștile orale, cât și în cele scrise, la fel și Chile își spune povestea în fața ascultătorului. Potrivit unei legende chiliene, Dumnezeu a creat lumea și a rămas cu multe „resturi” – râuri repezi, ghețari, văi și munți înalți, vulcani acoperiți de zăpadă, lacuri sclipitoare, păduri și deșerturi frumoase, fiorduri înghețate și plaje cu nisip fin. În loc să lase aceste frumuseși să se irosească, Dumnezeu le-a pus într-o parte uitată a lumii, astfel născându-se Chile.

steag Chile

Cu forma unei fâșii alungite, în coada Americii de Sud, Chile are o lungime de 4.200 de kilometri și lățimea de 180 de kilometri. Călătorii sunt atrași de această țară datorită varietății de atracții naturale, de la deșertul din nord până la districtul lacurilor, munților și fiordurilor din Patagonia. Aici se află câteva parcuri naționale superbe, inclusiv Insula Pastelui, faimoasă pentru statuile din piatra și numeroase activități în aer liber.

Insula Pastelui
Insula Pastelui

Călătorii au posibilitatea să se simtă familiari cu ceea ce înseamnă cultură locală, mult mai mult decât în celelalte state din America Latină. Mai există însă și multe tradiții locale păstrate până astăzi, care împreună cu influențele europene creează o cultură aparte. Chile dispune de vinuri excelente și mâncare marină, magazine și ateliere ce produc obiecte de artizanat.

Pentru cel care dorește să viziteze Chile nu trebuie să rateze Arica, cu plajele sale frumoase și catedrala San Marcos. În apropiere se află peisajul Altiplano, cu vulcani, mlaștini sărate și lacuri pe un platou înalt, ce constituie habitatul indienilor Aymara. Prin deșertul Atacama, se pot face excursii spre izvoarele termale din Mamina și către oaza din valea Pica.

Citește și:  Acra - Israel: Orașe de vizitat
desertul Atacama
desertul Atacama

Din portul Antofagasta se pot vizita mina de cupru Chuquicamata, orașull San Pedro de Atacama, o oaza arheologică și gheizerele El Tatio.
Briza mării la Coquimbo și Los Vilos trebuie resimțită, iar plimbările pe străzile frumoase c oferă exemple de arhitectura colonială spaniolă din La Serena trebuie inclus în periplul turistului.

În Santiago se poate vizita statuia Fecioarei Maria de pe varful Cerro San Cristobal de 860 de metri înălțime. La poalele dealului se ivește, în cartierul latin Barrio Bellavista, casa poetului Pablo Neruda.

Dacă turistul alege să pornească înspre insulele Juan Fernandez – la 650 de kilometri de vest de Valparaiso – se va delecta cu priveliștea care a inspirat acțiunea romanului Robinson Crusoe.

De ce activități mai pot beneficia turiștii:

  • Zborul spre Insula Pastelui, situată la 3.800 de kilometri de vestul continentului.
  • Traseu către giganticii Moai, ce au până la 9 metri înalțime si care pot fi văzuti peste tot pe insulă. 
  • Traseu către districtul lacurilor, unde lacul Villarica și râurile Trancura și Cincira se îmbină pentru a crea un peisaj superb și un paradis pentru vulturi.
  • Explorarea vulcanului Rano Kao
  • Vizitarea orașului Puerto Montt si portului Angelmo din apropiere.
  • Vizitarea staținuii Vina del Mar, principala stațiune de pe litoral și cea mai la modă destinație din Chile, cu multe cazinouri, cluburi și hoteluri moderne.
Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.