China este o tara din Asia de Est si este a patra tara ca marime din lume si prima din punct de vedere demografic, avand o populatie de aproximativ 1.4 miliarde de oameni. Cu un teritoriu de peste noua milioane de km², Republica Populara Chineze se invecineaza cu nu mai putin de 14 state, printre care Rusia, Korea de Nord, Mongolia, Kazakhstan, India, Nepal, Burma si Vietnam.

Datorita suprafetei foarte mari, China dispune de o diversitate foarte mare a formelor de relief. In partea de est are iesire la mare, in nordul tarii se afla celebrul desert Gobi si desertul Taklamakan, vestul Chinei este predominat de Muntii Himalaya iar sudul tarii este alcatuit din podisuri. In centrul Chinei isi au delta cele doua mari fluvii, Huang He si Yangtze.

Himalaya
Himalaya

Muntii Himalaya reprezinta cel mai mare lant muntos din lume. Desi sunt cei mai tineri munti de pe glob sunt si cei mai inalti. Varful Everest reprezinta cel mai inalt punct de pe Pamant, atingand o altitudine de 8848m. In nord-estul Muntilor Himalaya se afla Podisul Tibet.

Diversitatea habitatului de pe teritoriul Chinei se observa si in fauna acesteia, in China aflandu-se cateva mii de specii de animale. Pentru a proteja aceste bogatii naturale, Guvernul Chinez a creat peste 1200 de rezervatii naturale. In muntii Chinei traiesc si celebrii ursi panda uriasi, care, din cauza braconajului mai numara doar aproximativ 1600 de exemplare.

Citește și:  Abrolhos - Australia: Orașe de vizitat

China este gazda uneia dintre cele mai vechi civilizatii din lume. In ultimii douazeci de ani, China a cunoscut cea mai rapida evolutie din lume, secolul XXI fiind considerat Secolul Chinei. Istoria acestei tari este impartita in functie de dinastiile care au condus tara, prima datand din anul 221 i.e.n. iar ultima luand sfarsit in 1912, cand imparatul chinez Puyi a abdicat. Din anul 1949, China a fost proclamata Republica Populara Chineza, odata cu venirea Partidului Comunist Chinez la putere.

Beijing
Beijing

Capitala Chinei, Beijing, este unul dintre cele mai populate metropole din lume, fiind al treilea oras ca marime din aceasta tara, dupa Chongqing si Shanghai. Principalele atractii turistice din capitala Chinei sunt, Marele Zid Chinezesc, Orasul Interzis, Templul Raiului, Muzeul National Chinez, Templul Cerului care cuprinde Templele Soarelui, Pamantului si Luni, si multe altele.

Pe lista patrimoniului mondial UNESCO, China ocupa un loc fruntas avand 46 de obiective. Cele mai cunoscute dintre acestea sunt, Marele Zid Chinezesc, Palatele imperiale ale dinastiilor Ming si Qing, Mausoleul primului imparat Qin Shi Huang impreuna cu Armata din teracota, Templul lui Confucius, Parcul National Lushan, Templul Cerului, Sculpturile rupestre din Dazu si multe altele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.