Costa Rica este una dintre cele mai „fierbinți” destinații de vacanță din America Latină, avand peste un milion de vizitatori în fiecare an. În ciuda acestei explozii de turiști, Costa Rica rămâne un loc bogat în minuni naturale și diversitate biologică, un loc în care turistul se poate izola de tumultumul lumii moderne.

Parcurile naționale sunt mândria țării. Autoritățile au delimitat o treime din teritoriu desemnând-o zonă protejată și a constituit zeci de rezervații sălbatice, pentru a obține un statut privilegiat în ecoturism. Costa Rica beneficiază de o varietate uimitoare de peisaje, microclimate, floră și faună, iar iubitorii de natură vor rămâne impresionați de sălbăticia țării.

plaja Costa Rica

Pe vremea când Cristofor Columb explora Costa Rica, aceasta era locuită de aproximativ 400.000 de indieni. Cucerirea spaniolă a început în anul 1524. Regiunea a fost administrată ca provincie spaniola apoi și-a obținut independența, în anul 1821, dar a fost absorbită vreme de doi ani de imperiul mexican. Costa Rica a devenit republică în 1848.

Vizitatorii care caută o vacanță antrenantă sunt răsfățați cu o diversitate de opțiuni, de la rafting și surfing, până la drumeții, ornitologie și golf. Principalul interes în zonele urbane îl reprezintă patrimoniul spaniol, deși locurile interesante sunt putine. Locuitorii țării au cea mai mare durată medie a vieții din America Latina – 78 de ani, iar capitala San Jose se află pe locul patru între orașele Americii Latine, cu cea mai bună calitate a vieții.

capitala San Jose
capitala San Jose

Ce pot vizita turiștii în cazul în care se hotărăsc să viziteze Costa Rica sau deja sunt acolo?

Orașele din jurul San Jose. De exemplu, Cartago ce a fost întemeiat în 1563, ca primă capitală. Deși majoritatea clădirilor istorice au fost distruse de cutremur, Bazilica este o bijuterie arhitecturală. Se pot face excursii spre valea Orosi, cu cea mai veche biserică din Costa Rica.

Citește și:  Praga: Top 12 atracţii gratuite

Turistul se poate bucura de amestecul de arhitectură spaniolă tradițională și modernă din capitala San Jose. Locurile de interes includ Teatro Nacional, Clădirea Adunării Legislative și Catedrala Metropolitana. Muzeul Național și Muzeul Aurului Pre-Columbian sunt deschise și ele publicului larg.

Teatrul National San Jose
Teatrul National San Jose

Turistul mai poate admira spectacolul vulcanului activ Arenal. Deși este mai dificil ca lava să se vadă pe timpul zilei, într-o noapte fără nori se pot vedea izvoarele rosii curgând în valuri.

În centrul istoric Liberia, se poate vedea arhitectura colonială din țară. Cele mai importante clădiri sunt concentrate de-a lungul și în jurul orașului Calle Real, la o stradă de piată principală.

Ce mai pot face turiștii aflați într-un periplu în Costa Rica:

  • Afla mai multe despre culturile indigene contemporane din Costa Rica la Centro Neotropico Sapapiqui, din Northern Lowlands. Acest muzeu superb onorează diverse triburi și expune exemple de ceramică, arcuri și săgeți, îmbrăcăminte, artefacte și materiale video.
  • Asista la depunerea ouălelor de către mamele țestoase pe tărmurile Caraibelor și Pacificului. Pentru anumite specii de țestoase există reguli foarte stricte.
  • Vizita creaturile și păsările de la Zoo Ave, de la cele mai obișnuite până la cele mai rare, precum jaguari, tapiri și șerpi.
Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.