Indiferent de vârstă, există persoane care nu se pot sătura de toboganele de apă. Mai toate parcurile de agrement faimoase şi cele mai scumpe resorturi hoteliere pentru familişti oferă turiştilor acest gen de distracţie, însă numai unele dintre ele îşi merită celebritatea.

În funcţie de înălţimea, mărimea, numărul şi forma toboganelor de apă, s-a realizat un clasament al destinaţiilor de vară cu adevărat nemaipomenite.

Cine adoră senzaţiile tari oferite de alunecarea de la înălţime direct în piscină trebuie să afle neapărat care sunt acestea.

Dinney World – Orland, Florida

Sursa foto: fairytalejourneysbyjennifer.com
Sursa foto: fairytalejourneysbyjennifer.com

În Orlando, Florida se găsesc unele dintre cele mai teribile tobogane de apă, în cadrul parcului Disney World. Turiştii au ocazia de a prinde o viteză de până la 25 kilometri pe oră din clipa în care îşi dau drumul pe toboganul de apă. Înălţimea toboganelor atinge 35 de metri. Nu prea ai însă timp să realizezi ce se întâmplă. Călătoria este extrem de scurtă şi vijelioasă.

Insano – Brazilia

Sursa foto: panoramio.com
Sursa foto: panoramio.com

Cel mai înalt tobogan de apă se găseşte în Brazilia şi nu este recomandat celor care suferă de inimă, nici măcar în ipostaza de martori oculari. Toboganul uriaş poartă numele sugestiv de Insano şi se află în parcul de distracţii Beach Park din Fortaleza.

Înălţimea lui echivalează cu o clădire pe 14 etaje, iar gradul de înclinare la coborâre este de aproximativ 120 grade. Reprezintă o experienţă inedită, dar numai cei mai curajoşi turişti îndrăznesc să treacă prin ea. Călătoria propriu zisă nu permite nimănui să realizeze ce se întâmplă. Durează fix cinci secunde să cazi în piscină de la înălţimea de peste 41 de metri a toboganului Insano! Experienţele de aici au fost deja menţionate în Cartea Recordurilor.

Mamutul – Holiday World and Splashin Safari Indiana

Sursa foto:negative-g.com
Sursa foto:negative-g.com

În statul american Indiana, oraşul Santa Claus îşi datorează renumele unui parc de distracţii cu nume atrăgător: Holiday World and Splashin Safari. Aici, se află un tobogan ieşit din comun, botezat Mamutul. Este vorba despre cel mai lung tobogan de apă din lume, dispus sub forma unui tub închis de 500 de metri. Se pot da pe el maxim şase persoane deodată.

Călătoria se face pe o bandă transportoare la capătul căreia căderea în apă se petrece de la 32 de metri înălţime, la un unghi de 45 de grade. Întreaga experienţă, adică traversarea toboganului şi plonjarea în piscină, are loc în numai două minute şi jumătate. Bineînţeles, parcul Holiday World and Splashin Safari este mereu plin de turişti, iar principalii consumatori de senzaţii tari pe Mamut sunt adulţii, nicidecum copiii.

Schlitterbahn – Texas

Sursa foto: .anatoliamed.com
Sursa foto: .anatoliamed.com

În Texas, au fost amenajate două tobogane de apă cu aspect uluitor, în cadrul parcului de distracţii Schlitterbahn. Cele două se împletesc, pur şi simplu, iar la o primă vedere par să reprezinte trasee de roller coaster. De fapt, ele sunt tobogane de apă sub forma unor dispozitive răsucite, pe o distanţă de 50 de metri.

Cine se încumetă la o asemenea experienţă trebuie să ţină cont de faptul că de-a lungul toboganelor se pompează circa 2700 de litri de apă pe minut, ceea ce duce la o parcurgere rapidă a tunelurilor de apă, la o viteză de aproape 15 kilometri pe oră.

Citește și:  Unirea din 1859, printre fraude electorale, presiuni internaționale și determinare provocatoare

Wild Wadi – Dubai

Sursa foto: franziskakeller.wordpress.com
Sursa foto: franziskakeller.wordpress.com

Cine ajunge în Dubai trebuie să dea o raită prin parcul de distracţii Wild Wadi. Acolo, se găseşte un tobogan de apă spectaculos, denumit Jumeirah. Punctul de pornire lasă impresia unei construcţii destinate relaxării. Este prevăzut cu o terasă spaţioasă ce permite turiştilor să admire o panoramă completă asupra oraşului, înainte de a plonja spre piscină.

Lungimea toboganului este de 126 de metri, iar înălţimea de 100 de metri. Călătoria durează destul de puţin, pentru că de-a lungul traseului se poate prinde o viteză de până la 50 kilometri pe oră.

Chimelong Water Park – Guangzhou

Sursa foto: nieuwsblad.be
Sursa foto: nieuwsblad.be

Nu puteau lipsi toboganele de apă tocmai din China! În Guangzhou, se află un parc de distracţii renumit, Chimelong Water Park, unde principala vedetă este uriaşul tobogan Behemoth Bowlat. Este vorba despre un tobogan ceva mai special, în formă rotundă la bază. Astfel că turiştii vor aluneca la început în unghi drept, vreo 65 de metri, apoi, înainte să plonjeze în piscină, vor fi efectiv centrifugaţi la baza toboganului, care este în formă rotundă, de vas enorm.

Cam patru persoane se pot da deodată pe acest tobogan ciudat, iar o călătorie va dura în jur de 20 de secunde. Problema nu este viteza şi unghiul de cădere, ci modul în care turistul rezistă să fie învârtit de câteva ori înainte de a atinge fundul piscinei.

Area 47 – Austria

Sursa foto: cntraveler.com
Sursa foto: cntraveler.com

În Austria, toboganul de apă reprezintă o distracţie extremă. Spre exemplu, oraşul Oetzel dispune de un parc de distracţii, Area 47, unde puţină lume se încumetă să meargă. Motivul este reprezentat de un tobogan cu nume sobru: Wiegand Maelzer Slide Tower.

Este vorba despre un turn cu cinci tobogane în formă circulară, legate între ele şi suspendate la o înălţime de 90 de metri. După ce turiştii au fost bine ameţiţi de-a lungul celor cinci tobogane rotunde, urmează căderea… liberă! Între tobogan şi piscină există o distanţă suficient de mare încât oamenii să experimenteze involuntar un adevărat salt în apă, la capătul toboganului.

Verruckt – Kansas

Sursa foto: schlitterbahnnews.com
Sursa foto: schlitterbahnnews.com

În Kansas, a fost inaugurat, în 2013, un tobogan de apă ieşit din comun. Poartă numele de Verruckt, un termen din limba germană care, în traducere, desemnează exact personalitatea turiştilor care îndrăznesc să-l cucerească – dementă. Toboganul de apă se aseamănă unui circuit de roller coaster, cu două pante abrupte, în loc de una.

Turiştii vor avea deci parte de o dublă senzaţie de cădere în gol. Prima cădere are loc de la o înălţime de 45 de metri, apoi apa din tobogan îi ridică pe turişti pe o pantă de 40 de metri şi urmează a doua cădere. La capăt, este piscina. Din pricina înălţimii şi a vitezei de pompare a apei pe tobogan, o călătorie durează destul de puţin, dar este menită să traumatizeze pe viaţă.

Majoritatea acestor tobogane de apă sunt capabile să dea fiori chiar şi de la depărtare. Doar privindu-le în poze ai senzaţia că îţi vine rău. Totuşi, ele atrag foarte mulţi turişti care, deşi nu au întotdeauna curajul să se dea pe ele, cel puţin se pot lăuda că au fost foarte aproape de experienţa vieţii lor.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.