Australia Cretacicului inferior, in urma cu 98 – 95 de milioane de ani, a fost populata si de dinozaurul Austrosaurus, ale carui fosile au fost descoperite de catre paleontologul Heber Logman, in anul 1933. Este o creatura care face parte din categoria giganticelor erbivore, numite sauropode.

Chiar daca ramasitele descoperite nu sunt complete, acestea au permis cunoasterea acestui dinozaur erbivor, al carui nume sugereaza faptul ca a fost descoperit in emisfera sudica a Australiei. Mediul de viata era format din paduri si savane, iar corpul lung de 15 metri cantarea 20 de tone, bucurandu-se de o constructie masiva a corpului.

Dinozaurul Austrosaurus 3Greutatea de 20 de tone a dinozaurului Austrosaurus era sustinuta de cele patru membre butucanoase, cu ajutorul carora se deplasa exclusiv patruped. Membrele erau aproape egale, astfel, cele anterioare nu erau mai scurte fata de cele posterioare, ci masurau aproximativ aceeasi lungime.

Asemeni altor sauropode, gatul acestui dinozaur avea o lungime considerabila, insa nu foarte mare, comparativ cu alte creaturi erbivore gigantice. Nu isi tara coada foarte lunga, ci o tinea deasupra solului, avand forma unui bici, cu ajutorul careia se putea apara in fata atacurilor pradatorilor. Maxilarele erau prevazute cu dinti ce aveau forma unei lingure.

Citește și:  Thecodontosaurus, printre primii dinozauri descoperiți

Asa cum dinozaurul Argentinosaurus este caracteristic Argentinei, deoarece a fost descoperit pe teritoriul ocupat de aceasta tara, dinozaurul Austrosaurus este una dintre , creaturile preistorice care a trait in urma cu 98 – 95 de milioane de ani, in tinuturile australiene de astazi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.