Dinozaurul DatousaurusIn anul 1984, in China, paleontologii Dong Zhiming si Tang Zilu descopera fosilele dinozaurului Dautosaurus, un sauropod care nu atingea dimensiunile uriase, specifice sauropodelor, avand o lungime de 15 metri si cantarind 20 de tone.

Acesta traia in zonele de mal si de campie si se hranea cu frunzelor copacilor. Dong Zhiming si Tang Zilu sunt cei care i-au dat numele acestui dinozaur, in acelasi an in care a fost descoperit.

Dinozaurul Datousaurus 1Desi sauropodele sunt caracterizate, in general, de un cap foarte mic in comparatie cu restul corpului, dinozaurul Dautosaurus reprezinta o exceptie, deoarece avea un cap destul de mare pentru un sauropod.

Daca unele saurpode traiau in turme, fapt ce reprezenta si o modalitate de a se apara de dinozaurii pradatori, despre acesta se crede ca traia singur, petrecandu-si timpul in cautare de hrana si pascand frunzele situate pe crengile copacilor celor mai inalti.

Gatul foarte lung, cu vertebre inalte, ii permitea sa ajunga la cele mai inalte crengi, iar dintii numerosi, in forma de lingura, erau potriviti pentru a paste frunzele copacilor.

Citește și:  Dinozaurul Utahraptor descoperit în Utah-SUA

Greutatea mare a dinozaurului Dautosaurus era sustinuta de o centura pelviana foarte bine dezvoltata. Se deplasa pe toate cele patru picioare, insa, daca vroia sa ajunga la crengile mai inalte ale arborilor, se putea sprijini pe coada si pe membrele posterioare.

Detinand, cu mici exceptii, caracteriticile sauropodelor, acest animal este unul dintre primele sauropode, care au populat tinuturile asiatice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.