Dinozaurul Indosuchus a trait in Asia de Sud, cu aproximativ 70 de milioane de ani in urma, in era Mezozoica, in perioada Cretacicului superior si era o copie mai mica a pradatorului Tyrannosaurus Rex. Conform cercetatorilor un exemplar adult avea lungimea corpului de 6-9 m, inaltimea de 2 m si greutatea de o tona.

La fel ca toti dinozaurii de prada si acesta avea capul foarte mare, dar particularitatea sa consta in faptul ca varful botului era inalt si latit. Ochii mari pozitionati anterior ii permiteau sa aiba o vedere ampla a imprejurimilor si ii dadeau posibilitatea de a aprecia corect distantele pana la prada.

Maxilarele erau puternice, inzestrate cu numerosi dinti lungi, subtiri si ascutiti, ce ajungeau la o lungime de aproximativ 10 cm si care in momentul cand se rupeau sau cadeau, altii noi cresteau destul de repede in locul lor.

Dinozaurul Indosuchus

Corpul avea un aspect robust mai ales datorita insertiilor musculare si mai putin datorita oaselor sale subtiri si inguste. Membrele anterioare erau foarte mici, putin dezvoltate, terminate cu cate doua degete la fel ca la Tyrannosaurusul Rex. Membrele posterioare erau foarte lungi si musculoase, cu un aspect butucanos, se terminau cu labe puternice si gheare groase, tari si curbate, perfect adaptate sa sustina intreaga greutate a masivului pradator.

Citește și:  Dromaeosaurus cu alura unui ștruț, un dinozaur de talie mică

Coada lunga si rigida era tinuta mai mult in pozitie orizontala pentru mentinerea echilibrului. Mersul acestui dinozaur era biped, iar labele construite la fel precum cele ale pasarilor rapitoare il ajutau sa se deplaseze cu pasi mari si rapizi.

Dinozaurul Indosuchus traia in zonele din apropierea malurilor de ape, ataca erbivorele mari asemenea hienelor de azi, mai ales pe cele slabite si lipsite de aparare, puii de dinozauri sau se hranea cu animalele deja moarte. Ramasitele sale fosile au fost descoperite in partea centrala a Indiei, in zona Jabalpur, iar in anul 1933 paleontologii Friedrich von Huene si Charles Matley Alfred au descris aceasta specie si au numit-o Indosuchus raptorius.

Dinozaurul Indosuchus a fost clasat in ordinul Saurischia, familia Abelisauridae.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.