Ecology Shrine este o instalaţie de artă în aer liber, formată din picturi şi sculpturi şi situată într-o grădină în apropiere de localitatea Hogsback din provincia Eastern Cape, Africa de Sud. Ecology Shrine a fost realizată de artista Diana Graham în anul 1995 şi transmite mesajul că oamenii sunt o parte integrantă a pământului şi nu stăpânii acestuia.

Ansamblul simbolizează uniunea dintre artă, natură, ştiinţă şi sacru. Autoarea şi-a dorit să prezinte, prin mijloace artistice, informaţiile ştiinţifice cu privire la originea Pământului şi a vieţii. Ecology Shrine este amplasat într-o zonă feerică, unde vizitatorii sunt impresionaţi de panorama spectaculoasă a munţilor Hogsback, a văii Tyume şi a cascadelor din jur.

Înainte de a ajunge la Ecology Shrine, vizitatorii parcurg un tunel lung, creat de crengile arbuştilor de alun de pe margine, care se deschide într-o grădină spaţioasă. Intrarea propriu-zisă în Ecology Shrine este marcată de porţi mari de mozaic, având deasupra doi îngeri, ce îmbină imaginea unei păsări, a unei femei şi a unui bărbat, imagine care simbolizează legătura profundă dintre fiinţele umane şi celelalte specii de pe pământ. Privirea vizitatorilor este atrasă imediat de o sculptură înaltă de 6 metri, realizată de către artistă din rămăşiţele unui arbore de sequoia lovit de fulger. Pictura „Ecological Self” exprimă faptul că Pământul şi toate formele de viaţă de pe această planetă sunt interconectate şi interdependente, formând un tot unitar.

Citește și:  Palatul ducal al Burgundiei: Obiective turistice Franta - Dijon

Ecology Shrine este înconjurată de un zid scund, decorat cu basoreliefuri ce prezintă evoluţia vieţii pe Pământ. Mozaicurile de pe structurile ansamblului reprezintă o colecţie de imagini antice realizate de artişti San (populaţia autohtonă din zona Hogsback) şi fotografii ale Universului surprinse de telescopul spaţial Hubble. În centrul ansamblului, se află un mic bazin.

Instalaţia de artă Ecology Shrine a fost recompensată cu numeroase premii naţionale şi internaţionale, printre care Green Dove Award din Statele Unite ale Americii, Mail and Guardian Green Trust Award şi Eastern Cape Premier’s Award.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.