Etiopia este singura țară din Africa ce nu a fost niciodată colonizata pe deplin. Vizitatorii sunt de obicei uimiți de frumusețea naturii și de bogăția culturală și istorică impresionantă.. Diversitatea peisajelor, tradițiilor antice și a etniilor lasă o impresie ce contrastează cu stereotipul unui teritoriu sfâșâiat de anii de secetă și foamete.

steag Etiopia

Etiopia abundă în contraste și extreme, invitând călătorii să o exploreze, de la înălțimile de peste 4.300 de metri ale munților, până la adâncimile Depresiunii Danakil, situată sub nivelul mării. Cultura și tradițiile abisiniene care datează de peste 3.000 de ani încântă oaspeții, care totodată pot experimenta folclorul islamic antic, ritualurile și ceremoniile sacre ale Bisericii Ortodoxe Etiopiene.

Deseori descrisă ca Leagănul Umanității, Etiopia este locul în care s-au descoperit cele mai vechi rămășițe umane din lume și unde, în același timp, în capitala Addis Abeba oamenii fără locuințe cutreieră străzile în căutare de mâncare, bani și o viață mai bună.

Addis Ababa
Addis Ababa ghideuropean.ro

Numită la început Abyssinia, Etiopia este cel mai vechi stat sub-saharian, iar dinastiile Solomonice pretind a fi descendente ale regelui Menelik I, fiul reginei Sheba și al regelui Solomon. Națiunea de astăzi este o consolidare a unor regate mai mici care aveau legături feudale cu împăratul Etiopiei.

Etiopia se află la jumătatea distanței dintre frumusețea naturii și semnelor sărăciei, unde lacurile , munții și animalele sălbatice concurează cu cei săraci.

Pentru cei care vor să ofere o șansă țării vizitând-o trebuie să nu rateze:

  • Capitala Addis Abeba, aflată la o altitudine de 2.440 de metri. Mai pot vizita Muzeul Național, Palatul Menelik, Palatul Jubilee, Piata Eskal, Catedrala Sf. Gheorghe și Muzeul de Etnologie.
  • Capitala antică a primului regat etiopian, Aksum renumită pentru obeliscurile de granit antice, rămășițele arheologice și bisericile care adăpostesc Chivotul Legii, care ar conține tăblițele de lut cu  cele zece porunci primite de Moise pe muntele Sinai, toiagul lui Aaron și o cantitate mică de mana, hrană cu care s-ar fi hrănit evreii timp de 40 de ani în deșert. 
  • Cascadele Nilul Albastru, unele dintre cele mai spectaculoase cascade din nordul Africii. Acestea se afla la 35 de kilometri de Bahar Dar.
  • Atmosfera misterioasă a Gondar, capitala Etiopiei dintre 1623 si 1855 , locul în care se află ruinele multor castele.
  • Lalibela, faimoasă pentru bisericile în stâncă din secolul al XII – lea. Se spune ca Bete Medhane Alem este cea mai mare biserică monolit din lume.
  • Spectacol din Harar: bărbații atrag hienele în oraș la apus, pentru a le hrăni. Locul este și un faimos oraș musulman cu ziduri, 99 de moschee și centrul comerțului cu cafea.
  • Safari în una dintre cele 14 rezervații sălbatice ale Etiopiei. Se pot accesa cu o mașină de teren, pe jos, cu un ghid sau pe măgar.
  • Lacul Langano ce are o stațiune ce oferă posibilitati de surfing și schi nautic. Izvoarele naturale din Parcul Național Awash și Sodere Filwoha dețin piscine, prețuite pentru proprietățile curative.
  • Situl de lângă Dire Dawa, unde exista dovezi de așezări preistorice. Ghidul este obligatoriu, în explorarea subteranului unde sunt amplasate aceste așezări.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.