Deși numără în total 7.107 de insule, cea mai mare parte din populație locuiește pe 11 insule. Filipinezii sunt împotriva singurătății, astfel încât plajele superbe, cascadele minunate și terasele de orez sunt bogății pe care Filipine le oferă oaspeților săi. Turiștii în această țară vor fi incluși în „bayanihan”, termenul ce indică ideea de comunitate.

Inima țării, capitala Manila, da ritmul în arhipelaguri și este un centru care îmbină Orientul cu Occidentul și tradiția cu modernitatea. Insulele au fost ocupate de japonezi între 1942 și 1945, obtinând independența în anul 1946. Țara a avut de suferit de pe urma dezastrelor naturale și a revoltelor.

Proiectele de infrastructură includ aeroporturi, autostrăzi, transport între insule și transportul pe cale ferată.

Dacă turistul este încântat de ideea de a vizita Filipine, el nu trebuie să rateze vechiul oraș Manila și rămășițele zidurilor masive care protejau Orașul Cetate. Locurile de interes includ biserica San Augustin și Catedrala Manila, de unde se pot vedea portul, ruinele fortului Santiago și cartierul chinezesc.

De asemenea, ținutul superior Baguio, merită vizitat fiind inima comerțului și a centrelor business. Baguio este puternic urbanizat. Turistul poate conduce pe drumul în zig-zag Kennon, care oferă priveliști spectaculoase. Atracțiile includ Conacul, reședința de vară a președintelui, biserica și clopotnița, Catedrala Baguio și Grotele de Cristal, formate din roci cristaline, fost loc de înmormântări.

Terasele de orez din Banaue, care se afla pe listă patrimoniului mondial UNESCO și care înlănțuie muntele până la impresionanta altitudine de 1.525 m, cuprinzând 10.360 km pătrați, trebuie vizitate. Terasele au fost create manual cu 2.000 de ani în urmă.

Priveliștile uimitoare de pe muntele Halcon, cu înalțimea de 2.695 m, lacul Naujan și cascada Tamaraw de pe insula Mindoro, unde se poate ajunge cu feribotul de pe pontonul Batangas la sud de Manila merită admirate.

În orașul Carcar, la sud de Cebu, se pot vedea multe biserici, grădini și case castiliene conservate. Capela Cinei cea de Taină din orașul Mandaue are statui în marime naturala ale lui Iisus și Apostolilor, care datează din vremurile spaniole.

În orașul Iloilo, de pe insula Panay poate fi admirată biserica Miagao din secolul al XVIII – lea, un exemplu unic de arhitectură coloniala barocă, cu fațade decorate din copaci de nuca de cocos și papaya.

Pe insula Bohol se poate vedea cea mai mica maimuță din lume și minunății naturale fascinante – sute de dealuri din calcar care seamana cu niște picături uriașe de ciocolată, numite chiar Dealurile de Ciocolată.

În provincia Davao de pe insula Mindanao se află muntele Apo, cel mai înalt vârf din țară. Lanțul muntos Apo oferă cascade spectaculoase, păduri, izvoare și lacuri montane.

În provincia majoritar islamică Lanao del Sur nu trebuie ratat lacul Lanao, Dealul de Semnalizare, Muntele Sacru, piața locală Torongan, casele regale Maranao, moscheele musulmane de pe malurile lacului și faimoasa fanfară de la Tugaua.

Turiștii se mai pot scufunda printre epavele celui de-al doilea război mondial, ale insulelor Batangas, Bohol, Mindoro si Palawan. Pentru scufundări, se poate accesa și insula Sicogon, care oferă munți și paduri neumblate. Boracaya este alt paradis insular.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ