Localizat la şase kilometri de oraşul Greyton, Genadendal este situat în provincia Capul de Vest din Africa de Sud şi a fost construit pe locul celei mai vechi aşezări misionare a ţării.

Genadendal Mission Station1

Oraşul Genadendal a luat naştere în anul 1783, fiind fondat de către Georg Schmidt, un misionar al Bisericii Morave care s-a stabilit în localitatea Baviaans Kloof din Valea Riviersonderend şi a început evanghelizarea zonei. Acesta a pus bazele unei mici comunităţi creştine alături de membrii tribului autohton Khoi, pe care i-a învăţat să scrie şi să citească. Clerul reformat olandez nu a agreat însă acţiunile sale de misionariat, iar fermierii din zonă au fost nemulţumiţi de faptul că astfel pierd forţa de muncă ieftină reprezentată de populaţia Khoi, astfel că după şapte ani, Georg Schmidt a fost nevoit să părăsească ţara şi să revină în Europa.

În anul 1792, comunitatea moravă a obţinut permisiunea de a continua acţiunile lui Schmidt în regiune, iar ulterior numărul locuitorilor a crescut. În 1806, numele aşezării a fost schimbat în Genadendal („Valea Îndurării”), iar aceasta a continuat să se extindă, devenind un important centru educaţional. Astfel, în Genadendal s-a inaugurat primul colegiu de fomare a profesorilor din Africa de Sud, în anul 1838.

Citește și:  Insula Corregidor: Obiective turistice Filipine - Golful Manila

Genadendal Mission Station11

În prezent, turiştii pot vizita Muzeul Misiunii din Genadendal, care expune o colecţie de instrumente muzicale vechi, cărţi, obiecte şi articole de uz casnic specifice Africii de Sud. Expoziţia prezintă viaţa misionarilor moravi în perioada secolelor al XVIII-lea – al XIX-lea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.