Oraşul Cardiff este capitala Ţării Galilor şi unul dintre principalele centre turistice ale Marii Britanii. Anual, acesta atrage mai bine de 11 milioane de turişti.

Cardiff1

Localitatea a luat naştere în jurul Castelului Cardiff, care iniţial a fost fort roman, apoi cetate fortificată de normanzi, pentru ca în perioada victoriană să devină un castel în stil gotic. Castelul se află amplasat pe un deal, în partea de nord a oraşului. Cardiff s-a extins în secolul al XIX-lea, în urma dezvoltării industriei în regiune, transformându-se într-un port puternic, dar şi într-un important centru de export al cărbunelui. În 1955, oraşul a fost numit capitala Ţării Galilor, reuşind cea mai mare creştere din regiune.

Cardiff11

În prezent, Portul Cardiff îmbină arhitectura modernă cu cea specifică docurilor galeze din secolul al XIX-lea. În această zonă, a luat naştere un spaţiu de relaxare, cu magazine, restaurante, pub-uri, foarte apreciat de turiştii din toată lumea.

Pe lângă Castel şi Portul Cardiff, alte puncte de interes turistic ale oraşului sunt Castelul Coch, ridicat în secolul al XIX-lea în stilul renaşterii gotice, pe locul unei fortificaţii mai vechi, Muzeul Naţional Galez al Mineritului, Catedrala Llandaff, Muzeul Naţional de Istorie St. Fagans, Complexul Artistic Wales Milennium Center, Parcul Roath etc. În centrul civic pot fi admirate o serie de clădiri în stil edwardian, printre care Primăria, Muzeul Naţional, edificii aparţinând Universităţii Cardiff, dar şi parcul Cathays, cu Welsh National War Memorial.

Citește și:  Hampden Park: Obiective turistice Scotia - Glasgow

Cardiff111

În fiecare vară, Cardiff găzduieşte festivalul în aer liber The Big Weekend, care are loc în centrul oraşului, unde se organizează concerte, spectacole şi alte evenimente culturale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.