Situate în Anglia, în localitatea Etchingham din regiunea cunoscută drept East Sussex, Grădinile Merriments reprezintă o atracţie turistică deosebită, care este frecventată anual de sute de mii de vizitatori. Grădinile se desfăşoară pe o suprafaţă de aproximativ 16.000 de metri pătraţi şi deţin o colecţie impresionantă de plante şi arbuşti. În ciuda faptului că suprafaţa totală pe care grădinile se desfăşoară este mult mai mică decât cea a altor grădini din Sussex şi din Anglia, acestea oferă un spectacol cromatic şi olfactiv unic, ce fascinează întru totul simţurile umane. Din acest motiv, printre multe altele, Grădinile Merriments au devenit o atracţie majoră a regiunii estice a vechiului comitat Sussex. Grădinile Merriments sunt o destinaţie perfectă pentru horticultori, dar şi pentru cei ce doresc, pur şi simplu, să facă o plimbare relaxantă într-un cadru natural inedit.

Complexul botanic Merriments este compus din mai multe zone, atent delimitate, care cuprind grădini acvatice, grădini cu plante exotice, grădini cu plante neobişnuite şi spaţii sălbatice. De-a dreptul interesant este faptul că administratorii complexului au amenajat un spaţiu special de unde vizitatorii pot achiziţiona multe dintre plantele regăsite în grădini. Acesta a avut un mare succes, vizitatorii arătându-se interesaţi în a cumpăra plantele şi produsele din pepiniera.

Grădinile Merriments sunt recunoscute şi apreciate de specialiştii din întreaga lume. De altfel, imediat ce au fost inaugurate în anul 1990, grădinile s-au bucurat de o atenţie specială din partea diverselor asociaţii implicate în acest domeniu.

Experienţa pe care Grădinile Merriments o oferă vizitatorului este de-a dreptul inedită. De la grădinile acvatice, multitudinea de specii de flori şi plante, până la păsările ce au găsit aici un mediu paşnic, ideal pentru existenţă, toate acestea oferă momente de desfătare, atât pentru trup, cât şi pentru minte.

Recent, în interiorul Grădinilor Merriments a fost inaugurat un restaurant, unde turiştii se pot bucura, într-un cadru natural, de varietatea de produse gastronomice cuprinse de meniul localului. De asemenea, în interiorul grădinilor este permis accesul cu animale de companie.

Citește și:  Orasul Elenite : Obiective turistice Bulgaria - Elenite

Cei ce s-au hotărât să viziteze grădinile trebuie să cunoască adresa exactă a complexului. Aceasta este: Hawkhurst Road Hurst Green, East Sussex, TN19 7RA. Vestea bună pentru turiştii care ajung aici cu maşina proprie, este că în zonă există parcări special amenajate. În cazul în care recurg la mijloacele de transport în comun, cea mai apropiată staţie este Etchingham.

Pentru a vizita Grădinile Merriments, vizitatorii trebuie să cunoască faptul că acestea nu sunt deschise pe timp de iarnă. Însă, a fost creat un program special, atât pentru restaurant, cât şi pentru spaţiul amenajat pentru achiziţionarea de plante şi produse. Astfel, restaurantul este deschis după cum urmează: Luni şi Sâmbăta în intervalul orar cuprins între orele 9:00 – 16:30, iar Duminică, începând cu orele 10:30 până la 16:30. Cât despre magazinul specializat, trebuie să ştim că este deschis în zilele de Luni, Sâmbătă (9:00 – 17:00) şi Duminică (10:30 – 17:00).

Porţile Grădinilor Merriments sunt deschise începând cu data de 29 martie, iar accesul este permis de luni până vineri, în intervalul 10:00 – 17:00. Porţile grădinii se închid pe data de 20 octombrie.

Accesul în interiorul Grădinilor Merriments se efectuează pe baza unui bilet, care poate fi achiziţionat din spaţiul special amenajat la intrare. Preţul biletelor variază în funcţie de categoria de vârstă. Astfel, preţul biletului pentru o persoană adultă este de 5.50 lire, pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 15 ani preţul biletului este de 2.50 lire, iar pentru grupurile organizate, alcătuite din cel puţin 15 membri, preţul biletului este de 5 lire.

Mirosul florilor, umbra arborilor, verdele crud al ierbii, aerul curat, păsările ce se rostogolesc în aer, zâmbetele calme ale turiştilor, absenţa forfotei oraşului, toate acestea sunt comprimate în experienţa pe care Grădinile Merriments o oferă.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.