S-ar putea spune ca inima salbaticiei canadiene se afla in cea mai vestica provincie, British Columbia: pajisti alpine, lacuri, cascade, plaje, rauri, izvoare si munti, toate formeaza privelistile spectaculoase ale Canadei, pentru care mii de turisti aleg sa viziteze aceasta fermecatoare tara. In urma cu cateva secole, valea Fraser, situata in estul provinciei British Columbia, avea sa se transforme intr-un paradis de piatra, muntele Cheam dainuind chiar si in zilele noastre peste frumoasa vale.

Nu e de mirare ca acest loc a starnit imaginatia multora. Brian si Faye Minter au fost cei care, cuceriti de splendoarea ingenuna a acestui loc, au amenajat o gradina superba aici, in locul in care linistea pare muzica muntilor. Trandafiri, pelargonii sau alte flori de o multitudine de culori insufletesc peisajul amortit in piatra seculara. Gradinile Minter din Canada sunt rodul visului indraznet pe care Brian si Faye l-au avut: de la prima intalnire cu acest loc minunat si pana la amenajarea aici a unor gradini tematice nu a fost decat un pas.

Crini sau lalele, anemone sau narcise, toate formeaza unele dintre cele mai frumoase peisaje ale Canadei, atat pe timp de primavara, cat si vara, cand terasele de piatra sunt luate cu asalt de natura. Iar spectaculoasa priveliste este intregita de magnolii. In timpul toamnei, culorile gradinilor Minter par sa innebuneasca: nuante calde de galben, oranj si rosu-oranj sau rosu purpuriu insufletesc din plin peisajul ce incepe treptat sa amorteasca in cel de-al treilea anotimp al anului.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ