Oferind un peisaj de o expresivitate rara si deopotriva fascinanta pentru toti cei care iubesc astfel de locuri, Gradinile Ohme, aflate in Washington, Statele Unite ale Americii, reprezinta harnicia si spiritul inalt al lui Herman si Ruth Ohme. Casatoriti in anul 1929 in timpul Marii Crize Economice, cand economia mai multor tari s-a prabusit, inclusiv cea a Statelor Unite, sotii Ohme au gasit de cuviinta sa-si castige traiul lucrand in livada lor. La finalul fiecarei zile de munca, harnicul cuplu se odihnea pe o faleza, admirand privelistile oferite de cascadele de pe munti si de Valea Wenatchee. Cei doi considerau ca acel loc era potrivit pentru a-si ridica o casa, numai ca, dat fiind contextul economic al tarii, imprumuturile bancare erau imposibil de obtinut.

Cu toate acestea, sotii Ohme au inceput sa-si creeze propriul loc al fanteziei, o lume alpina fabuloasa. Candva, de pilda, Ruth a spus: „Noi nu ne-am dorit sa ne construim o frumoasa curte in spatele casei”, numai ca pana si indeplinirea acestei sarcini era dificila — pentru a cumpara toate lastarurile de plante, puietii de copaci sau semintele de flori era nevoie de sume bune de bani, iar, la acele vremuri, economia incremenise, chiar si bugetul familiei Ohme. Pe de alta parte, terenul era accidentat, Herman vazandu-se nevoit sa gaseasca tot felul de metode prin care sa transporte plantele pana sus, in munti. Iar dupa ce a reusit sa transporte plantele pana sus, Herman Ohme a luat un baros pentru aflorimente si a inceput sa modeleze pietrele, marginile, facand mese si banci.

Citește și:  Palatul Regal din Madrid: Obiective turistice Spania - Madrid

In plus, pietrele si pantele erau indispensabile, deoarece acestea contribuiau in egala masura la formarea unor peisaje naturale si, in acelasi timp, a unor poteci ce trebuiau sa faca legatura intre natura si partea stancoasa, searbada. Totodata, aceste doua tipuri de peisaje trebuiau sa formeze un tot unitar, o singura imagine, mai ales ca acolo se aflau si cateva cascade. In sfarsit, in cele din urma, cei doi au reusit sa creeze un loc unic si foarte expresiv, Gradinile Ohme, care inca de la inceput, au captivat vizitatorii. Gradinile au fost deschise publicului larg undeva prin anul 1939. Atunci, multimi de oameni puteau intra aici doar cu 25 de centi. Turistii au inceput sa iubeasca treptat atmosfera rustica, sotii Ohme construind aici si cateva locuinte din lemn de cedru. Insa ceea ce vizitatorii iubeau cel mai mult erau, fara discutie, peisajele minunate, contopite parca in culorile vii ale naturii.

Mai tarziu, unul dintre fiii sotilor Ohme, Gordon, a preluat gradinile amenajate de parintii sai si le-a extins la 0,8 hectare. In prezent, Gradinile Ohme nu mai sunt o afacere de familie, insa continua sa suprinda prin frumusetea nauralistica, puternic inradacinata in sudoarea unor oameni extraordinari. Iar acest loc este mai mult decat atat: Gradinile Ohme din Washington sunt parte a unei viziuni, a unui vis pe care doi oameni l-au vrut devenit realitate.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.