Intinse pe o suprafata totala de 11 hectare, Gradinile Wave Hill, aflate in Bronx, New York, au fost amenajate de designerii Marco Polo Stufano, John Nally si George W. Perkins. Situate de-a lungul raului Hudson, aceste fermecatoare gradini au luat nastere odata cu decizia lui George W. Perkins de a cumpara mosia si de a o transforma intr-unul dintre cele mai frumoase locuri din Wave Hill. Au fost adaugate atunci terase, o piscina si cateva sere.

Totodata, Perkins a tinut cu tot dinadinsul ca gradinile sa fie amenajate cu plante rare, motiv pentru care a adus cativa copaci rari si i-a plantat aici. Numai ca, in anul 1960, Wave Hill a intrat in posesia orasului New York, context in care gradinile au inceput treptat sa se degradeze. Din fericire, Marco Polo Stufano, care pe atunci lucra in cadrul Gradinii Botanice din New York, a tinut sa se ocupe de acest loc din Wave Hill, reamenajand gradinile si transformandu-le intr-un loc vibrant. De departe cel mai frumos loc din gradinile Wave Hill este zona dedicata florilor, in care vizitatorii pot admira un mix neobisnuit de plante.

Pe langa aceasta gradina a florilor, aici se mai afla si o gradina acvatica, de unde vizitatorii pot ajunge la casa alpina. Sa va faceti o idee cu privire la grandoarea acestei mosii, trebuie mentionat ca aici au locuit, de-a lungul timpului, foarte multe personalitati, printre care Theodore Roosevelt si Mark Twain. In plus, gradinile Wave Hill au primit si vizitatori de seama precum Charles Darwin sau Thomas Huxley, care nu au izbutit sa nu admire frumoasele privelisti ce se intind chiar si azi de-a lungul raului Hudson.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ