Conform celor spuse de cercetatorii de la Institutul National de Arheologie si Istorie din Mexic, in desertul acestui stat a fost descoperita prima coada de dinozaur urias. Este vorba despre ramasitele fosile ale unei cozi de dinozaur formata din 50 de vertebre si care ar fi avut lungimea aproximativ de 5 m.

Paleontologii sunt incantati de aceasta descoperire si considera ca este prima coada de dinozaur care a fost descoperita vreodata in Mexic. S-ar parea ca ar fi fost vorba despre o coada care a apartinut unui hadrosaur urias, dupa cum acestia au concluzionat in urma studiilor amanuntite facute asupra fosilelor. In apropirea vertebrelor cozii s-au descoperit si cateva oase fosilizate ale partii inferioare ale unui picior si ale coapsei animalului preistoric.

Cercetatorii sunt increzatori ca vor gasi si ale ramasite fosile, care poate au apartinut altor animale preistorice, sau altor specii de dinozauri, de aceea continua sapaturile in zona respectiva. Descoperirea are o mare valoare pentru ei si pentru stiinta, se pare ca animalul a trait in urma cu 72 milioane de ani, pe teritoriul Cretacic unde azi se afla statul Mexic.

Citește și:  Dinozaurul Anchiceratops ornatus cu scut și coarne din perioada Cretacicului superior

Sapaturile au fost facute in desertul din apropierea orasului General Cepeda (din nord-estul Mexicului) in anul 2005 insa descoperirea a fost facuta publica abia in luna iunie a anului 2013. Ramasitele fosile sunt vechi de aproximativ 72 milioane de ani, sunt foarte rare si perfect conservate in timp. Unele vertebre au chiar mici fragmente de cartilaj care pot da informatii privind modul de miscare a cozii in timp ce animalul mergea sau alerga.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.