Insula Harwood este una dintre sutele de insule ale râului Clarence, situată la aproximativ 7 mile depărtare de gura canalului Pacific, în calea feriboturilor care traversează râul. Insula în sine este de aproximativ 4,5 mile lungime și l,5 mile lățime, cu o suprafața de aproximativ 3850 de hectare și o populație de 450 de persoane. În dreptul insulei râul are 8 mile lățime.

Practic întreaga populație de pe insulă este dependentă de industria zahărului din trestie, cultură predominantă pe insulă. Aceștia lucrează fie la cultivarea trestiei, fie la recoltarea ei sau sunt angajați la moara RSC Co. care produce zahăr. Moara este cel mai vechi utilaj de acest fel încă în lucru din Australia. A fost mutată de pe răul Macleay, unde a fost cunoscută sub numele de Darkwater Mill și datează din1873. Mai târziu, moara companiei din localitatea Chatsworth a fost închisă și apoi s-a unit cu cea din insula Harwood, cea care funcționează până acum. Compania de transport maritim de pe rău, numită Clarence River Ferries a fost înființată în 1986. Compania operează un serviciu zilnic de transport al pasagerilor de pe coastă, din orașul Yamba și Iluka la gura de vărsare a râului sau la insulă. Rampele vechi de feribot de la stația de acostare sunt folosite la lansarea vapoarelor sau a bărcilor.

De asemenea, compania oferă croaziere, numite generic, River Scenic Cruises, pe distanța de aproximativ 30 de kilometri dus-întors care includ și ocolul insulei. Iar duminica, vizitatorii se pot bucura de o croazieră cu muzică live, numite Live Music Cruise, care are o durată de aproximativ 30 km dus-întors. Unele nave de pe coastă sunt de asemenea disponibile pentru plimbări private pe insulă. Din 1989, alături de moară s-a construit o rafinărie de zahăr, singura de acest fel din țară. Nu se fac tururi de vizitare a vechii mori de zahăr, dar vizitatorii sunt conduși la un remorcher muzeu, Beardmore, care prezintă toate informațiile despre industria zahărului. Un hotel de pe insulă, singurul existent, numit Harwood Hotel, poreclit Hilton, este singurul loc pentru cazare aici și oferă mâncare și băutură turiștilor.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ