Situata in New South Wales, Australia, in vecinatatea Insulei Mitchell, Insula Oxley este unul dintre locurile preferate ale turistilor pasionati de sporturile extreme, pescuit si natura. Istoria acestei insule este strans legata de exploratorii englezi, in special de John Oxley, cel dupa care a fost si denumita. Insula Oxley este separata de coasta, de raul Manning, cunoscut si ca Boolumbahtee. Raul este un element important al Insulei, localnicii avand casele construite aproape de acesta pentru a facilita atat transportul, cat si relatiile cu orasele din imprejurimi. In ceea ce priveste transportul de calatori si marfuri, in vremurile timpurii, acesta era asigurat de un vapor cu abur, ce facea legatura intre Sydney si Croky.

La o distanta de 3 ore de capitala Australiei, Insula Oxley este o atractie turistica frecventata si pentru faptul ca se afla in apropierea unora dintre cele mai cautate plaje, (Saltwater si Wallabi Point), considerate perfecte pentru surfing. Pentru a descoperi frumusetea locului, localnicii organizeaza excursii si evenimente in portiunea de padure tropicala si in Parcul National. Fara doar si poate, experienta este unica, incepand de la aerul sarat, briza Oceanului Pacifc si padurile luxuriante, pana la degustarile de vin, cafenelele de pe plaja, muzee si echitatie. Toate acestea sunt doar cateva dintre atractiile acestui loc minunat, incarcat de mister si exuberanta.

Impresionanta este si comunitatea de pe Insula Oxley, care este foarte unita. In anul 1940, in lipsa apei potabile, cetatenii au contribuit la restaurarea barajului, care functionaza si asigura si in ziua de astazi irigatia plantatiilor de porumb, mei si sorg. Totodata, de remarcat este faptul ca pe insula se afla o Scoala de Arte la care merge majoritatea copiilor de pe insula. Mai mult, industria locala se mandreste cu productia de placi de surf si vasle, cu recunoastere mondiala, Crokers Oars fiind al doilea mare fabricant de produse si accesorii pentru canotaj. Spiritul comunitatii i-a ajutat pe localnici sa convietuiasca si sa confere insulei un statut privilegiat.

Particule fine de nisip se lipesc de talpa uda, in timp ce privirea sta atintita in larg catre multimea ce se bucura de apa cristalina. Vantul este perfect pentru kite-uri, valurile se despart lent sub luciul skiurilor, canotorii se odihnesc dupa o cursa lunga, iar pescarii se bucura de belsugul oferit de natura. Alaturi de zambete, soare si ospitalitate, vanzoleala turistilor produce o atmosfera de inegalat.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ