Insula Wasp este situată nu departe de coasta de sud, în partea regiunii New South Wales din Australia și are o lungime de 1 km. Se află la 18.9 km de Insula Grasshopper, la 41,9 km de Reef Point sau la 2 km de Durras, acestea fiind cele mai apropiate așezări. Insula este singura bucată de pământ cu cele 4 ha ale sale din golfulețul Durras, lângă Golful Battemans.

Un număr de insule de pe coasta de sud sunt protejate prin Parcul Național Murramarang, rezervație care cuprinde și alte insule împreună cu Insula Wasp cum ar fi: Insula Dawsons, Grasshopper, Belowla, Nature Reserve și O’Hara. Insula Wasp este localizată în sudul zonei Durras din New South Wales, numele ei însemnând viespe, dar nu sunt explicații privind denumirea aceasta.

Parcul Național Murramarang acoperă 12,000 ha din pământul insulelor, pământ acoperit cu tufișuri, extins în sud de la Golful Batemans la Kiola și în zona aboriginală a băștinașilor Murramarang în nord. Nu este o sursă de apă pe insulă, fiind golașă și stâncoasă. Aici se pot vedea păsări de diferite specii, balene, se poate înota în dreptul plajelor South Durras sau la Emily Miller, locuri unde se fac și scufundări, dar trebuie avut grijă pentru că sunt multe stânci tăioase și se pot produce răniri.

Citește și:  Parcul De Waal din Cape Town: Obiective turistice Africa de Sud - Cape Town

Se pot face excursii în Parcul Nantural Murramarang Beachfront care include și Insula Wasp sau se poate face ocolul insulei pe mare. De pe plaja South Durras, capul Wasp, insula aflată la 2 km de țărm poate fi admirată. Aici este un loc pentru picnic pe care cei doritori îl pot folosi și în același timp pot privi insula singuratică Wasp. Pentru a pescui în zonă, această îndeletnicire fiind una dintre cele mai căutate, este necesar un permis eliberat de autoritățile locale.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.