Insula este situată la sudul Peninsulei Eyre din sudul Australiei. Este situată în estul curentului mare australian din Oceanul de Sud. Toate insulele din zonă, exceptând Insula Flinders și o parte a Insulei Pearson, sunt parte a Parcului Investigator Group Conservation. A fost botezată în anul 1802 de către navigatorul Matthew Flinders care a cartografiat întreaga coastă a Australiei.

Insulele Pearson1

Insula Pearson din Australia este o insulă de granit de 238 m înălțime, ieșită din mare 100 de metri, a cărei accesibilitate este minimă și care este bătută de vânturile reci, la sud de coasta Australiei, a doua ca mărime din grupul de insule numite Investigator și care are cel mai înalt punct al său la 231 m.

Insulele Pearson11

Pe insulă s-a identificat cu mare greutate o peșteră și câteva specii de păsări cum ar fi pinguinii pitici sau papagalii de stâncă. În 2006 au fost identificați un număr de 12.000 pinguini pitici, fiind considerată a fi cea mai mare colonie din sudul Australiei. Dar un tur operator din zonă în anul 2013 a declarat că acea colonie dispăruse. Aici mai trăiesc lei de mare, delfini, dragoni de mare (Phyllopterix), bureți de mare și corali moi. Nefiind locuită sau ușor de vizitat Insula

Citește și:  Pestera Lascaux: Obiective turistice Franta - Montignac

Insulele Pearson111

Pearson este un paradis al păsărilor și al animalelor marine din zonă.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.