Situat în zona de coastă a golfului False din Africa de Sud, Kalk Bay este un mic sat pescăresc ce se întinde între ocean şi munţi, iar în prezent este o suburbie a oraşului Cape Town. Se află la doar 30 de minute de mers cu maşina de centrul orașului Cape Town, fiind amplasat într-o zonă liniştită, departe de agitaţia oraşului.

Calea ferată ce face legătura între districtul central din Cape Town şi oraşul Simon’s Town trece prin Kalk Bay, iar în unele locuri şinele se află la numai câţiva metri de marginea apei.

În limba Afrikaans, denumirea aşezării este Kalkbaai, care se traduce prin „Golful de var”. Numele provine de la depozitele vaste de cochilii din zonă, pe care primii colonişti le ardeau pentru a obţine material de construcţii.

La Kalk Bay se află renumitul punct de surfing Kalk Bay Reef, apreciat de iubitorii acestui sport pentru valurile uriaşe. De asemenea, pasionaţii de scufundări pot găsi în întreaga zonă locuri fascinante de explorat.

Citește și:  Parcul Național Camdeboo : Obiective turistice Africa de Sud - Graaff-Reinet

În munţii de lângă sat se găsesc numeroase peşteri formate în gresie, printre care Ronan’s Well, botezată astfel după romanul „Saint Ronan’s Well” al lui Walter Scott (sau Free Drinks Saloon).

Principala activitate a localnicilor este pescuitul, aceştia ieşind zilnic în larg cu bărcile. Turiştii pot admira vasele colorate din port, majoritatea în nuanţe de albastru strălucitor, roşu sau galben, fabricate din lemn. Pe malul apei se află şi câteva restaurante ce servesc preparate delicioase pe bază de peşte proaspăt. Pentru a observa mai îndeaproape delfinii sau rechinii, turiştii pot opta pentru o plimbare cu barca.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.