Liban este o tara din Asia de Est, situata la malul Marii Mediterane. Se invecineaza doar cu doua tari, Siria si Israel. Asemeni Israelului, Libanul este una dintre cele mai vechi asezari omenesti, existand date despre acest loc inca din anul 7000 i.e.n. Etimologic vorbind, in limba semita liban inseamna alb si face referire la Muntele Libanului care are varfurile acoperite de zapada.

Capitala, cel mai mare oras al Libanului, este Beirut. Desi un oras nu foarte mare, doar 85 km patrati, Beirutul are o populatie de mai mult de doua milioane de locuitori. Perioada de glorie a acestui oras a fost in timpul Imperiului Roman cand a fost numit Colonia Julia August Felix Bery. Principalele atractii in Beirut sunt: Muzeul Sursock, Pigeons Rocks si Muzeul National.

Pana in prezent, in Liban exista cinci obiective turistice care apartin patrimoniului mondial UNESCO, Wadi Qadisha si Horsh Arz el-Rab, siturile arheologice Tyros, Byblos si Baalkbek si ruinele vechiului oras Anjar.

Bucataria libaneza este alcatuita din foarte multe cereale, legume, fructe, carne de peste proastpat, fructe de mare si carne rosie in unele locuri. Turistii care au vizitat Libanul considera ca cea mai buna mancare in aceasta tara e cea pe care o cumperi de la buticurile mici de pe strada.

Simbolul national al Libanului este cedrul libanez, acesta fiind reprezentat si pe steagul national.

loading...

LĂSAȚI UN MESAJ